avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratora minte ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratora minte ...

Buna seara!

A doua problema ce o am cu administratora este ca anul trecut a fost o reparatie pe coloana si in aparatamentul de deasupra mea, care ma inundase. Initial administratora mi-a spus o suma, iar vecinilor alta suma. Problema este ca a platit cele 850 lei, instalatorului, dar nici pana astazi nu au fost impartiti banii pe apartamente, Am solicitat o factura, deviz, dar nu am primit nimic.
Intentionez sa scriu primariei -asociatiei de proprietari pt a face un control la luna august unde a dat 850 roni, fara sa existe un document in contabilitatea asociatiei. Va rog, cum sa procedez in aceasta situatie?

Am sa atasez mail.ul trimis acesteia, la care nu a raspuns niciodata... acolo este detaliat totul.

"Dna.Administrator, ma numesc ... , apartament ... si v-am sesizat pe data de 14.08.19, privind faptul ca am fost inundata in bucatarie. Totodata v-am spus ca am anuntat la asigurari sa vina cineva sa constate dauna avuta, urmand ca acestia sa se indrepte impotriva celor ce au provocat dauna, administratie sau locatarul de deasupra. Ati adus un instalator si m-am bucurat mult, sperand ca nu voi mai suporta mirosul groaznic din bucatarie…instalator care in casa mea a spus ca lucrarea este de facut in casa familiei D ... , nu pe comun. Ulterior facand lucrarea si pe comun…nu stim nimic, totul este un mister. Desi s-a lucrat, apa curge in continuare, de asemenea masina de spalat a familiei Diaconescu deverseaza apa direct la subsol. Am vorbit cu dvs la telefon si v-am spus ca instalatorul a spus ca este lucrarea familiei D ... , iar dvs nu trebuie sa impartiti banii ca fiind lucrare comuna…ati spus ca stiti ca este lucrarea celor de deasupra mea si nu veti pune pe comun banii. Instalatorul a spus ca ar costa 350 lei, iar dvs, ati spus ca ati platit deja acesti bani …acum aflu de la vecini ca este vorba de 850 lei. De ce s-a modificat suma? De ce lucrarea facuta in casa familiei D ... este platita de cei de pe coloana? V-am rugat sa imi dati Proces Verbal de Constatare , cerut de cei de la Asigurari…am sa va trimit alaturat si cererea acestora care solicita acest process verbal. De fapt este o adeverinta, eliberata de dvs ca administrator… veti gasi pe formularul atasat ce anume au nevoie. Am vorbit cu dna. D ... si mi-a spus ca s-a lucrat si la ea in casa inlocuindu-se teava de apa rece, ei bine, cum a platit dansa reparatia, daca dvs ati pus pe comun lucrarea? Ce suma ii revine dansei si ce suma revine celor de pe coloana? De ce nu se vorbeste clar ca sa stim, ce a facut instalatorul? A spus ca este lucrare separata de coloana, de ce si-a schimbat cele declarate? Va rog sa rezolvam situatia prezentata, regret ca nu sunt acolo pt a arata ca am discutat una, iar in final aflu ca trebuie sa platim 850 …iar apa imi curge in continuare.

De ce nu ni s-a adus la cunostinta cat costa reparatia ca sa o evaluam si noi daca putem plati? De unde este diferenta de la 350 roni, la 850 roni? Cat are de platit familia D ... , pt ca nu vad motivul pt care noi sa platim ce s-a reperat la ei in casa. Aceasta familie ne-a terorizat ani la randul cu inundari repetate la baie si bucatarie, acum sa ii platesc reparatia, imi pare bataie de joc."
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2020
gmancila, utilizator
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 19:52, 24 Iulie 2020
Pe 8 iulie cand am vorbit cu administratora, aceasta a spus ca cei 850 roni, ii suporta ea, daca nu sunt de acord sa fie distribuiti pe coloana. Logic, cand tu platesti o suma atat de mare, ii distribui si rezolvi problema, doar daca acesti bani nu au fost dati, spui ca ii suporti tu.

Eu cred ca aceasta situatie apare destul de frecvent in asociatiile de proprietari pentru asta am scris pe forum, sperand sa primesc o cale legala de rezolvare.

Aseara am scris si primariei, serviciului asociatii de proprietari, sper ca acestia sa ma ajute facand un control in gestiune in luna august 2019, poate asa vedem si noi in baza a ce a platit ... plus ca diferenta de la 350, la 850 este enorma ...

Va rog cum as putea rezolva aceasta problema? Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2020
gmancila, utilizator
Pentru corecta si completa dv informare vis-a-vis de ierarhia in asociatia de proprietari,studiati atent disp L nr 196/2018
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care este factor decizional
Administratorul de imobil,este anagajtul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie
Pentru orice problema legata de partea comuna de condominiu-constructii si instalatii este necesara informarea oficiala a presedintelui de asociatie de proprietari
Multumesc pt raspuns. Am spus mai sus, eu am constituit aceasta asociatie, la acel moment am consultat legea 230 ... Pe scara vecinii sunt lasi, cand ma intalneau imi aduceau la cunostiinta mizeriile facute de vechiul si actualul administrator, dar lor in fata nu aveau curajul sa le spuna. Toti sunt deranjati de faptul ca cele doua fonduri sunt la dispozitia administratorului 24/24, desi oamenii platesc luna de luna, iar acesti bani ar putea sta intr-o banca. Au fost probleme pe coloana de apa calda la bucatarie, eu am cautat firma care sa efectueze lucrarea, anul trecut. Aveam probleme cu repartitoarele de apa, eu am cautat firma ca sa le inlocuiasca, acum doi ani. Clar cu presedintele de bloc nu voi rezolva nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de propietari bodomuller bodomuller locuiesc intr-un bloc situat in Dr. Taberei din Bucuresti care este constituit in Asociatie de propietari. De cdeva timp nu-mi curge apa calda la bucatarie, am ... (vezi toată discuția)
Problema cu vecinii lacrutza lacrutza Problema cu vecini Buna Stau intr-un bloc cu 4(eu locuiesc la etajul 1) etaje si cam de jumatate de an a inceput sa-mi curga apa in baie....cate putin cate ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea platii unei taxe ionela77 ionela77 Buna ziua. V-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu o problema. In scara unde locuiesc a fost sistat curentul pe scara pentru neplata(mai anul trecut). Nici in ... (vezi toată discuția)