Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 11294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... As dori sa stiu daca proprietarii care nu stau in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

As dori sa stiu daca proprietarii care nu stau in apartamente ...

As dori sa stiu daca proprietarii care nu stau in apartamente si nici nu inchirieaza (stau nefolosite) sunt obligati sa plateasca fondul de reaparatii/rulmenti si pe baza carei legi/articol.
Ce se poate face in cazul in care refuza.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:15, 25 Iulie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua. Dupa cum vi s-a spus deja da. Eu sunt unul din acei proprietari, da platim absolut tot, doar cotele care se calculeaza la nr de persoane nu le platim. In rest tot ce se calculeaza pe suprafata, cota indiviza platim.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru al doilea rulment și următorii nu sunteți obligat sa plătiți, în rest obligativitatea nu este data de calitatea de locatar, ci de cea de proprietar. Proprietatea comuna, care va aparține forțat, trebuie întreținută și eventual modernizata. Prin urmare sunteți obligat sa participați la acele cheltuieli.
Conform disp L nr 196/2018 orice proprietar de spatiu cu destinatia d elocuinta detine obligatia sa constituie si sa actualizeze fondul de rulment si de reparatii-indiferent daca locuieste sau nu efectiv in condominiu
In cazul in care un proprietar refuza sa achite debitul in evidenta in termenul stabilit,;legiuitorul a prevazut dreptul in favoarea asociatiei de proprietari de aplicare initial penalitati si in caz ca proprietarul staruie sa nu achite debitul acumulat,asociatia de proprietari prin reprezentant legal este indreptatita sa solicite recuperarea debitului in instanta,concomitent cu instituirea privilegiului imobiliar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare articol disciplina financiara asociatie de proprietari CrissLA CrissLA Buna ziua,, In Regulamentul de ordine stabilit de asociatia de propietari a blocului s-a decis (in cazul in care esti restant la plata intretinerii) ... (vezi toată discuția)
Fonduri asociatie de proprietari favex favex Legea 196/2018 intra in vigoare la 60 zile de la data publicarii in MO care a fost 30.07.2018, deci in prezent nu se aplica, fiind valabila inca legea ... (vezi toată discuția)
Proprietar nu vrea sa participe la reparațiile de la bloc adrian ioan adrian ioan un vecin nu vrea sa participe la reparațiile de la bloc (schimbat acoperis bloc ,alte reparatii) .care ar fi solutia .cum putem recupera banii din cota parte ... (vezi toată discuția)