avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! La 60 cm distanta de gardul proprietatii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! La 60 cm distanta de gardul proprietatii mele a fost ...

Distanta minima dintre fereastra si proprietatea vecina
Buna ziua!
La 60 cm distanta de gardul proprietatii mele a fost construita o casa, pe care vecinii mei au vandut-o ulterior. Initial, peretele dinspre proprietatea mea era unul orb, dar noul proprietar al imobilului respectiv si-a deschis in acest perete o fereastra care priveste fix in gradina mea. In plus, acesta si-a montat streasina casei deasupra proprietatii mele. Imi puteti spune daca este legal asa ceva sau il pot actiona pe proprietarul imobilului in instanta?
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2020
Laura Dumitriu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laura Dumitriu , utilizator 21:09, 26 Iulie 2020
Codul civil nu prevede realizarea de ferestre la 60cm de hotar. Trebuie sa existe min 2m de hotar.
Va multumesc mult pentru raspuns! Dar as vrea sa fiu sigura ca e vorba de minimum 2m fata de hotarul proprietatii. O cunostinta care e avocat sustine ca e vorba de 2m fata de casa mea si nu de hotarul proprietatii. De accea am zis sa mai cer o opinie avizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce conditii trebuie sa indeplineasca ridicarea unei constructii, fata de vecini dorelbaiu dorelbaiu Casa mea este o constructie de caramida, parter, tip vagon, avand calcanul pe hotarul cu proprietatea vecina, care este un spital. Aici, spitalul are o fasie ... (vezi toată discuția)
Care este distanta legala dintre geam si vecin avramadalina avramadalina Am construit o casa la o distanta de 60cm de gardul vecinului,iar peretele bucatariei da spre gradina vecinului.Noi am facut un geam la o inaltine de 1,90m de ... (vezi toată discuția)
Distanta intre casa vecinului si gardul dintre noi cristisorin cristisorin Buna ziua! As vrea sa stiu ce distanta trebuie sa fie intre casa vecinului si gardul care ne desparte, vecinul meu tocmai si-a construit o casa de la ... (vezi toată discuția)