avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Construire balcon la parterul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Construire balcon la parterul blocului

Buna ziua ,locuiesc in bucuresti sector 4 si doresc sa construiesc un balcon la parterul blocului in care locuiesc .Am obtinut certificatul de urbanism .La un anumit punct din CU. mi se cere un document de la administratia blocului prin care administratia sa mi emita un document ca este de acord sa mi cedeze locul din fata ap pt a putea construi balconul.Mentionez ca am obtinut semnaturile a doua treimi din proprietarii apartamentelor.,cum mi se cere in CU.Presedintele asociatiei nu mi elibereaza documentul de la administratie ,ca este de scord sa mi cedeze locul din fata apartamentului,pt ca ,spune el ,legea ma obliga sa obtin semnaturi de la toti proprietarii de apartamente .Va rog sa mi spune ti cum este legal ,Va multumesc
Cel mai recent răspuns: andreidc , utilizator 14:16, 3 Martie 2021
Pai legal - pentru ca asta intrebati, este asa cum v-a spus presedintele, insa este greu !
Teoretic si practic nu incurca pe nimeni bucatia de trotuar unde dvs. ati vrea sa construiti balconul (va sfatuiesc sa studiati actualizarea L nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructie - chiar cu specificul constructiei balcoanelor - situatia dvs.).
Cum spuneam, nu incurca pe nimeni, dar la o adica, noi suntem romani... stiti la ce ma refer !
Practic, daca suntem rigurosi, ar trebui modificate toate cotele-parti indivize de proprietate a suprafetelor pe care este construit blocul... Dar, numai eu am vazut cateva zeci de situatii, de constructii de balcoane si nu cred ca s-a mai obosit cineva sa modifice acele cote-parti, dar nu as putea sa garantez acest lucru.
Ei, in locul dvs. as incerca sa obtin acordul a tuturor vecinilor dvs., daca aceasta este dorinta presedintelui (care are dreptate, cum v-am spus), obtineti si acordul com. ex. si mergeti la primarie sa va elibereze autorizatia de construire. O sa va trebuiasca mai multe documente pe-acolo, inclusiv proiectul constructiei, etc.
Aveti grija mare la fundatie. Daca nu o faceti ca lumea, in cativa ani o sa constatati niste crapaturi de toata frumusetea intre balcon si bloc...
Va doresc mult succes!
Buna ziua, sunt in acelas proces de a obtine acorduri si autorizatii pentru constructie balcon sector 4, daca ati reusit sa faceti aceasta constructie imi puteti spune va rog care sunt pasii de urmat? imi puteti scrie aici sau pe email dragos_chihaescu@yahoo.com nu stiu daca politica platformei permite comunicarea in afara ei.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie balcon la parterul unui bloc GeoDra GeoDra Buna ziua, dupa mai mult de 60 de zile, Primaria Bragadiru mi-a refuzat eliberarea unei autorizatii de construire balcon, sub unul existent. Am avut Acordul ... (vezi toată discuția)
Este necesara autorizatie pentru inchidere balcon cu termopan ? proging10 proging10 Buna ziua, Este necesara autorizatie pentru a inchide un balcon cu termopan (pentru sporirea confortului termic) situat la etajul III al unui bloc cu 4 ... (vezi toată discuția)
Intrarea in legalitate cu balcon contruit la parter shokaliptiku shokaliptiku buna seara. problema sta in felul urmator: avem in plan sa cumparam apartament la parter + balcon. balconul apare in acte ( act vanzare cumparare - ... (vezi toată discuția)