avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Donație în bani dubioasă
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Donație în bani dubioasă

Buna ziua ..nu de mult am primit o propunere de la o persoana anonima precum ar vrea sa imi doneze de pe firma lui 60 000 lei..cu o conditie sa imi opresc 10% din acesti bani iar restul sa ii returnez adica 54 000 lei
A zis ca de pe 15 martie sa dat o lege precum firmele pot dona acei bani de pe impozitul de pe profil si persoanelor fizice nu doar Asiciatiilor de binefacere...eu nu stiu ce sa fac ..in prima faza suna tentant pentru ca am nevoie de bani dar imi e teama sa nu fie altceva la mijloc ..va rog sa imi dati un sfat !!! Va multumesc
Citează
Răspunde
Cel mai recent răspuns: soll86 , utilizator 19:31, 24 August 2020
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
Nu există o asemenea lege. Ori e o schemă de spălare de bani, ori o farsă.

nu de mult am primit o propunere de la o persoana anonima

Cum adică anonimă? Nu știți cine e?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca e o mica TZEAPA...
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Persoana anonimă (vorba lui Nea Iancu: ştim noi cine....) nu doreşte decât 1-să aibă nişte bani negri pentru zile albe; ori 2-să găsească un fraier pe care să-l aibă la mână cu ceva. Chestiunea nu este chiar atât de gravă din punct de vedere a legii fiscale ori penale. Depinde cine ciripeşte şi unde. Cam asta este schema cu "pe din dos"!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trimite-l la mine! Sigur nu va mai face astfel data viitoare. Daca este donatie, donatie ramane indiferent de conditii. PUNCT.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt 3 opțiuni aici:
1: și dacă ar fi pe bune riști să te legi cu o "spălare de bani" pe cap..
2: e țeapă..
3: ambele de mai sus..

Cine crezi ca riscă sa ofere unui necunoscut o suma de bani prin donație? Tu, teoretic ai putea sa pleci cu toată suma aia din moment ce ți-a fost donată..


Miroase a clasica țeapă cu prințul Nigerian care are câteva milioane de euro de trebuie să le mute dintr-un cont in altul, ca sa nu-i confiște averea guvernul cel rău..
Te pune să îi trimiți prin Western Union / MoneyGram / Paypal etc , o suma de câteva sute de euro ca să se "poată ocupa avocatul lui de acte" .. Bani, care din momentul în care i-ai trimis, ți-ai luat la revedere de la ei.
Asta pare varianta românească a țepei de mai sus.
Daca e un român care face țeapa asta, atunci e interesant.. dar m-ai făcut curios acum:

-sunt greșeli gramaticale in acel mail?
-ai incercat că să-l întrebi exact care sunt pașii de urmat?
-ai ajuns la faza in care vorbește de niște taxe de dosar ca sa poată trimite banii (bani pe care îi pierzi cum am explicat mai sus)

Sunt tare curios daca tipul este român sau nu, având în vedere că astia din Nigeria de se ocupa cu fraude de genul, au început să folosească google translator si s-au băgat si pe piata din Romania sa dea țepe..

Sfatul meu e sa nu-i oferi nici un ban, nici un detaliu despre conturile bancare, si sa ai grijă ce primești prin mail de la el..

Poti sa ne ti la curent dacă vrei..

Și ști vorba aia.. doar nu so deschis punga cu bani asa pe gratis, grija mare ca e plin de fraude in perioada asta si sumele mari de bani nu cad așa din cer..
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2020
soll86, utilizator

Alte discuții în legătură

Transfer bancar internațional din senegal Giulio 71 Giulio 71 Aș vrea să știu dacă se poate transfera banii de pe un Card Visa pe numele meu deschis de o (cunoștință) în Senegal direct în contul meu deschis la o ... (vezi toată discuția)
Solicitare bani pentru perfectare donatie nastaseionut nastaseionut domnul avocat am o intrebare am primit asa zis o donatie din afara as vrea sa va trimit acel document de donatie sa mi spuneti daca este adevarat sau fals ... (vezi toată discuția)
Tentativa frauda vanzatori olx cflorini cflorini Buna ziua, va rog sfatuiti-ma ce ar trebui sa fac. voi scrie pe scurt despre ce e vorba. Fiind interesat de achizitionarea unui autovehicul second, rasfoiesc ... (vezi toată discuția)