avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! In data de 6 aug. a.c. am fost la serviciul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! In data de 6 aug. a.c. am fost la serviciul comunitar ...

Buna ziua! In data de 6 aug. a.c. am fost la serviciul comunitar din judetul de resedinta pt. a depune actele in vederea transcrierii dreptului de proprietate asupra unui autoturism. Programare online, formulare descarcate/completate, am zis ca-s cu temele facute. Gresit! In cerere si in fisa de inmatriculare, exemplarul al II-lea, am solicitat inscrierea in certificatul de inmatriculare ca utilizator a unei doamne care nu-mi este ruda, cu care nu sunt casatorit, dar cu care formez un cuplu de multi ani. Functionara de la ghiseu a spus ca nu se poate, ,,are dispozitii". Am rugat-o sa numeasca legea, ordinul, etc care reglementeaza acest aspect. A refuzat. In 6 aug. era in vigoare ordinul mai 1501/2006. Ce se spune la art.3 al. (2) ,,La cererea scrisă a proprietarului unui vehicul, în certificatul de înmatriculare sau de înregistrare se poate înscrie și o altă persoană decât proprietarul, specificându-se calitatea în care aceasta poate utiliza vehiculul.[...]" I-am spus functionarei ca este partenera mea, dar in lipsa oficializarii/recunoasterii parteneriatului civil, nu pot depune vreun act. Intrebare: a) de cand melitia ne cenzureaza dreptul de a dispune de bunurile proprii, PE TIMP DE PACE, vorbesc de un autoturism, nu de o pusca? b) Care sunt acele ,,calitati" care i se cer unei persoane pt. a fi acceptata de organ ca utilizator al unui bun propriu apartinand unei alte persoane, cand intre proprietar si utilizator nu exista legaturi de rudenie/casatorie?! c) Mai in gluma, mai in serios, credeti ca ar trebui sa incep un demers dupa modelul Coman&Hamilton versus Romania, sa ajung cu un fleac pana la CEDO?! Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 16 August 2020
DlGoe, utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 19:33, 23 August 2020
In 21.08.2020 am primit un raspuns de la serviciul inmatriculari. Nu-l pot posta, avocatnet nu permite atasari, iar sa ma apuc sa-l rescriu ar fi ridicol, au trecut mii de ani de la scribii Egiptului. Upload-ul si apoi postarea link-ului ar merge, dar e nevoie sa-ti faci cont. Doar ca am sute de conturi, mi-ajung! Bref: e nevoie de un contract de comodat(?!), stiu, o tampenie, nici in ordinul mai 1506/2006 si nici in ordinul mai 120/13.08.2020 nu apare aceasta conditie, dar asta mi-au cerut! P.S. Nu mi-au spus daca se multumesc cu unul sub semnatura privata sau vor ceva legalizat.
Ultima modificare: Duminică, 23 August 2020
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilizator in certificatul de inmatriculare tibiche tibiche Buna ziua, Ma confront cu urmatoarea situatie: Am achizitionat un autoturism importat din Germania. Contractul a fost facut pe numele sotiei. In ... (vezi toată discuția)
Masina cu 2 proprietari? se poate? blonndy_m blonndy_m Buna ziua! eu si iubitul meu vrem sa ne luam o masina si as vrea sa stiu daca putem fi trecuti amandoi ca si proprietari. mentionez ca nu suntem ... (vezi toată discuția)
Auto vandut si neînregistrat Rrs Rrs Buna ziua, Am si eu o problema. La sfarsitul lui 2014, am vândut un autoturism. Acum, în 2016, am primit o amendă contravenţională de la CNADNR pentru ... (vezi toată discuția)