avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... salut tuturor.nu locuiesc in romania.am auzit din ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

salut tuturor.nu locuiesc in romania.am auzit din unele surse ...

salut tuturor.nu locuiesc in romania.am auzit din unele surse ca este posibil sa va intra o lege in vigoare pentru cumpararea vechimii la pensie in romania.am 25 de ani vechime in tara si pentru un stagiu complet de 35 ani asa cum prevede legea as mai avea nevoie de inca 10 ani pe care as fi dispus sa-i cumpar eventual daca va fi posibil.este in teme cineva pe subiectul acesta?
Cel mai recent răspuns: Epuree , utilizator 19:10, 21 August 2020
va multumesc
- Nu se merita cumpararea de stagiu de cotizare daca baza de calcul este salariul minim pe economie in vigoare la data incheierii contractului de asigurare.
Daca platesc azi 25 la suta din salariul minim , in vigoare, de 2.230 lei, adica 570.5 lei , ponderea salariului minim (2.230) din salariul mediu brut pe economie ( 5.429 ) este de 41.07 la suta. Pentru perioada cumparata voi avea 0.41 la suta dintr-un punct de pensie de 1.265 lei, adica 518 lei valoarea pensiei pe care presupun ca o voi incasa daca voi supravietui (covid, diabet, hipertensiune, etc). Calculul l-am facut pe punctul de pensie nemajorat deoarece de la intai ianuarie 2021 creste salariul mediu brut, creste inflatia si punctul de pensie nu mai creste.
- Statistic speranta de viata, in Romania, este de 72 ani la barbati si 74 la femei.
Pentru barbati, perioada presupusa ca va incasa pensia este de 72 ani (speranta de viata) minus 65 ani varsta de pensionare = 7 ani, In concluzie platesc 35 de ani suma de 570.5 lei lunar in speranta ca voi primi 7 ani 518 lei lunar. In actuala criza covid, nu cred ca romanii se vor inghesui sa cumpere vechime pentru pensie deoarece nu este convenabil si nici eficient.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, care este cota lunara pe care o plateste o persoana ... ghiumusa ghiumusa buna ziua, care este cota lunara pe care o plateste o persoana fizica cu contract la casa de pensii (vezi toată discuția)
Va rog sa mă ajutați? Adriana ioana Adriana ioana Am 30 ani și nu am lucrat niciodată din cauza unei probleme de sănătate cum trebuie sa procedez că la bătrânețe sa pot beneficia de pensie (vezi toată discuția)
Contributie pensie Obedu Obedu Bună ziua. Am o întrebare, sunt coasigurat sănătate la soție, exista o cale cu Casa de Pensii doar pentru achitarea vechimi? 15%? Adică nu 25% cât este ... (vezi toată discuția)