avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea noile coduri
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

noile coduri

vor intra in vigoare noile coduri ???????X-(
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 20:53, 18 Decembrie 2009
In Noul Cod penal se prevede ca va intra in vigoare la data care va fi stabilita in legea pentru punerea in aplicare a acestuia. In termen de 12 luni de la data publicarii noului Cod penal in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Guvernul trebuie sa supuna Parlamentului spre adoptare proiectul de lege pentru punerea in aplicare a Codului penal. Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 510. A din 24 iulie 2009.
In termen de 12 luni de la data publicarii noului Cod civil, Guvernul trebuie sa supuna Parlamentului spre adoptare proiectul de lege pentru punerea in aplicare a Codului civil. Legea nr. 287/2009 privind Codul civil a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 511, din 24 iulie 2009.
Vom vedea...X-(

Referitor la proiectele Codului de Procedura Penala si a proiectului Codului de Procedura Civila de cateva luni nu se mai vorbeste nimic. Ceva comentarii despre Proiectul CPP se gasesc numai in Revista de Drept Penal nr.2,3/2009
X-(X-(
Mister total....vom trai si vom vedea.
Au mai fost experinte de genul in care codul penal a fost publicat in monitorul oficial , dar nu a mai intrat niciodata in vigoare....asta se intampla prin 2004.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noile reglementari ralu_2008 ralu_2008 cand intar noile coduri in vigoare? multumesc! (vezi toată discuția)
Reducerea pedepsei conform noului cod penal maricelbratu maricelbratu Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce este cu Noul Cod Penal? A fost sau nu aprobat? Daca da, atunci ce se va intampla cu persoanele aflate deja in detentie, ... (vezi toată discuția)