avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reducerea pedepsei conform noului cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reducerea pedepsei conform noului cod penal

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti ce este cu Noul Cod Penal? A fost sau nu aprobat? Daca da, atunci ce se va intampla cu persoanele aflate deja in detentie, li se reduce sau nu li se reduce pedeapsa? In cazul unei persoane retinuta pentru inselaciune, fals si uz de fals, condamnata la 10ani si care a executat deja 2 ani, exista speranta sa fie eliberata?

Va multumesc anticipat,
Cristina Bratu
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 11:51, 31 Octombrie 2009
Noul Cod penal va intra in vigoare la data care va fi stabilita in legea pentru punerea in aplicare a acestuia.
In termen de 12 luni de la data publicarii noului Cod penal in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Guvernul trebuie sa supuna Parlamentului spre adoptare proiectul de lege pentru punerea in aplicare a Codului penal.

Legea nr. 286/2009 privind Codul penal a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea 1, Nr. 510 din 24 iulie 2009.
Astazi , 31.10.2009 , este in vigoare vechiul si actualul Cod Penal. Noul Cod Penal inca nu a intrat pana astazi in vigoare! Si sunt sanse probabile nici sa nu intre daca cumva se va dizolva Parlamentul dupa alegeri , cum se prefigureaza daca va fi ales un anumit presedinte!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noile coduri GABRIELA BULAU GABRIELA BULAU vor intra in vigoare noile coduri ???????X-( (vezi toată discuția)
Interpretare art 446 din legea nr.286/2009 panturu_nelu panturu_nelu Va rog daca se poate sa-mi dati o parere (interpretare) referitoare la art.446,alin.1,2 si3 din codul penal din 25 iunie 2009. legea 286 Din ce inteleg eu ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea dupa noul cod penal ContSters94352 ContSters94352 acum ca sa publicat noul cod penal in MO, pe cind va intra in vigoare?pentru ca dupa vechiul cod penal reabilitarea in cazul meu se poate face dupa 1o ani, ... (vezi toată discuția)