Inainte sa trageti concluzii gresite, mai cititi inca o data mesajul meu, am cerut sa mi se spuna care imi sunt drepturile, tinand cont ca tata are dreptul de uzufruc viager, spunand pe scurt povestea, nu sa ma judecati si sa va dati cu presupusul fara sa stiti miezul problemei. Bunicii pentru mine au fost parinti, au avut bani sa traiasca, au avut pamant mult, curte plina cu animale si pasari, le-au placut sa munceasca pana la moarte, au fost foarte gospodari, iar legat de impozit a fost decizia bunicului fiindca au avut bani si si-au permis, au facut-o pentru noi, n-au avut pretentii… asa cum probabil o sa faceti si dvs pentru copiii dvs. Bunicii au fost ajutati de fiecare data si de mine si de tata, au lasat clar cine sa-i inmormanteze si sa le faca datinile crestinesti lasand de la cavou, cosciug facut, haine, etc si un cec. Au facut actul la notar ca sa fie siguri ca imi ramane mie si sa nu abia parte mama vitrega si baiatul ei, notarul a cerut sa fie cu clauza, nu i-a abandonat nimeni. Eu sunt la o distanta de 80 km de casa bunicilor, am casa mea, n-am sa ma mut acolo si nici nu vreau sa vand, vreau sa o pastrez ca amintire de la bunicii mei si sa fie casuta mea de vacanta. Tata locuieste la 18 km de casa bunicilor, are casa lui, nu vrea sa se mute acolo, vrea sa vindem casa sa ii dau si lui jumatate din pret, la insistentele mamei vitrege, si fiindca nu sunt de acord si nu o accept pe mama vitrega incearca sa se razbune.
Liliana Gradinaru a scris:
Eu sunt de acord cu raluk0207, miroase a simulatie. Bunicii nu au bani sa traiasca, motiv pentru care incheie un contract de intretinere. Totusi, desi imobilul e al dv., ei va platesc impozitul. Dar dv. ii hraniti, ii duceti la medic pentru ca ei nu isi permit.
E o fractura de logica undeva sau e ceva ce nu cunoastem si ne scapa. Cert e ca, asa cum e acum, povestea nu sta in picioare. Un om care intretine oameni batrani are cheia, stie casa, praseste o brazda, dupa deces are actele si tot. Daca lucrurile nu stau asa inseamna ca ori e ceva ce nu se intelege aici ori e un alt act in fapt.