avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teapa cu o masina de 16000 euro
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teapa cu o masina de 16000 euro

buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu un sfat : am cumparat o masina in valoare de 16000 euro de la o persoana fizica dintr-un oras mai indepartat fata de cel in care locuiesc. Am fost la reprezentanta de acolo si am facut verificari la km parcursi si la elemente de mecanica, insa pt caroserie si vopsea cei de acolo au spus ca nu detin aparat de masura.
La intoarcerea acasa, a doua zi, am facut la reprezentanta din orasul meu testul de vopsea si a reiesit ca masina a avut avarie totala, ca a fost reparata si chituita toata caroseria, apoi vopsita. Astfel, am constatat ca mi s-a vandut o masina cu un viciu ascuns, pe care nu am avut cum sa il verific la fata locului. As dori sa inapoiez masina proprietarului si sa cer banii inapoi.
Va rog sa imi spuneti daca exista vreo lege care sa reglementeze astfel de situatii prin care sa pot solicita returnarea banilor sau daca il pot actiona in instanta.
va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2020
excelenta32, utilizator
Nu se poate vorbi de sauna totala fara probleme remanente legate de mecanica si geometria masinii , descentrari si alte modificari vizibile la examinarea mecanicii la un service de specialitate.Nicio caroserie portanta nu poate fi reparata perfect , din punct de vedere al unghiurilor si paralelismelor asa cum a fost initial din fabrica.Nicio vopsirea nu este perfecta , se pot vedea la interiorul suprafetelor vopsite diferente de tot felul , elemente vopsite suplimentar sau unele locuri mai greu accesibile unde n-a ajuns vopseaua noua , etc.Ceva nu este in regula cu examinarea facuta la service in momentul cumpararii.
Cu cat masina-i mai "bengoasa" si mai aratoasa, si mai ales "luxoasa" cu atat teapa-i mai ...groasa. Chiar nu stiati? Aveti un contract de v-c cu clauze clare? Daca nu, s-o stapaniti sanatos! Sorry.
@excelenta Sunt daune si daune... Niste vecini, oameni peste 60 de ani, au cumparat acum cativa ani o Skoda break. O foloseau rar, ii vedeam. Anul trecut, la semafor, o dna neatenta le-a lovit Skoda din spate si a proiectat-o in masina din fata, stiti, e un caz clasic. Spoiler fata si spate sparte, (tragerul nu!), farurile, hayonul si capota motorului. DAUNA TOTALA! Au primit ceva bani si ,,epava". Multi au sarit sa cumpere epava, recunosc si eu m-am interesat daca nu o vand. O cunostinta le-a adus cu o mie de euro de afara o alta Skoda, acelasi cod de culoare. Intr-o saptamana epava era ca noua, s-a schimbat ce era nevoie. Ce ziceti, cine pe cine a pacalit?! O fi sigura epava?!
Asta spuneam si eu, dar vad ca administratorul are propriile reguli. Nu le stim. Cumparam epave, din care 99.99% costa marca. Si Biblia spune ceva de asta. Este problema fiecaruia ce teapa ia, dar si a noastra pe sosea cu asa ceva....Nu credeti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auto second hand verificat în service înainte de achiziționare, probleme mari după doar 4 zile. cine e răspunzător, vânzătorul sau service-ul? csiszar13 csiszar13 Buna ziua, In data de 15.09.2017 am cumparat o masina second hand, acesta a fost verificata la un service autorizat skoda si acestia mi-au spus ca masina ... (vezi toată discuția)
Masina second hand - recuperare din pretul platit georgiana10 georgiana10 Buna ziua. in data de 16 10 2013 am cumparat o masina fara a ma consulta cu un mecanic. dupa ce am terminat cu actele, i am platit o am mers cu ea si mi s a ... (vezi toată discuția)
Notificare vicii ascunse gokuhdbz1 gokuhdbz1 Buna ziua, In cazul achizitionarii unui apartament intr un bloc nou, pt vicii ascunse vanzatorul trebuie notificat in scris despre problema aparuta ce se ... (vezi toată discuția)