avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dacă prietena mea nu va avea decât 9 luni lucrate ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dacă prietena mea nu va avea decât 9 luni lucrate până la ...

Dacă prietena mea nu va avea decât 9 luni lucrate până la momentul nașterii exista vreo posibilitate să primească prenatal? Ms mult
Ultima modificare: Vineri, 21 August 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:26, 21 August 2020
Cele 12 luni eligibile pentru CCC pot fi cumulate din mai multe situatii.... vedeti daca se incadreaza si la art.2 alin.5 din OUG 111/2010
[ link extern ]

Din păcate nu se încadrează nicăieri! Daca e sa se angajeze 3- 4 luni după ce naște dar fara sa meargă la muncă,plătim noi dările la stat! Și abia apoi să își bage actele pentru acel ajutor pentru creșterea copilului timp de următorii 2 ani? Se poate
Cornel Vasile a scris:

Cele 12 luni eligibile pentru CCC pot fi cumulate din mai multe situatii.... vedeti daca se incadreaza si la art.2 alin.5 din OUG 111/2010
[ link extern ]

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plata contributiilor asigurarilor socilale pentru pensie, sanatate nu ajuta si nici nu este o conditie sine qua non (necesara) pentru a se putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum as putea beneficia de bani de maternitate? Andreea550 Andreea550 Buna ziua, sunt insarcinata in luna a 4a si as dori sa stiu daca mai pot face ceva . am lucrat in strainatate 5 luni din ferbuarie pana in iunie si am venit in ... (vezi toată discuția)
Daca am o luna intrerupere in munca pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? valieu valieu o sa nasc undeva prin septembrie 2012 dar cele 12 luni anterioare sunt cam problematice.pe luna octombrie 2011 am apucat sa muncesc 3 zile si am inteles ca se ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de concediu crestere copil daca firma e in insolventa? codreasa codreasa buna, sunt angajata la o firma din 04.12.2013 intre timp am ramas insarcinata, firma a intrat in insolventa, salariile nu le\'am mai primit din 01.01.2014, iar ... (vezi toată discuția)