avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva 2010
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva 2010

Buna seara,

Va rog frumos sa-mi spuneti ce noutati, d.p.d.v. al tva-ului, aduce anul 2010 ptr.o firma de prestari servicii,mai precis ptr.transport intracomunitar(atat mod de intocmire al fact. cat si ce declaratii trb intocmite mai nou)
Multumesc si sarbatori fericite!
Cel mai recent răspuns: perlutza , utilizator 21:43, 5 Ianuarie 2010
cred ca nu e bine sa ne pronuntam pentru 2010, inca, si nici dv. nu e bine sa incercati sa va "aliniati" la vre-o norma pentru anul viitor.Inca nu avem guvern, nu avem buget, nici imprumut FMI si nici prognoze favorabile...Teoretic, lucrurile raman neschimbate, dar vom trai si vom vedea... ;)
=D> exista un proiect de lege , pe care ii urmarim evolutia .Asteptam si vom vedea ce se intampla...
:((
-pentru serviciile de transport intracomunitar de bunuri persoana obligata la plata taxei ramane si in anul 2010 beneficiarul daca este o persoana impozabila si furnizorul in cazul in care serviciul este prestat catre o persoana neimpozabila

-se declară în declaraţia recapitulativă

OUG 109/07.10.2009

15. Articolul 133 se modifică şi va avea următorul cuprins:
½Locul prestării de servicii
Art. 133. - (1) În vederea aplicării regulilor referitoare la locul de prestare a serviciilor:
a) o persoană impozabilă care desfăşoară şi activităţi sau operaţiuni care nu sunt
considerate impozabile în conformitate cu art. 126 alin. (1) - (4) este considerată persoană impozabilă pentru toate serviciile care i-au fost prestate;
b) o persoană juridică neimpozabilă care este înregistrată în scopuri de TVA este
considerată persoană impozabilă.
(2) Locul de prestare a serviciilor către o persoană impozabilă care acţionează ca atare este locul unde respectiva persoană care primeşte serviciile îşi are stabilit sediul activităţii sale economice. Dacă serviciile sunt furnizate către un sediu fix al persoanei impozabile, aflat în alt loc decât cel în care persoana îşi are sediul activităţii sale economice, locul de prestare a serviciilor este locul unde se află respectivul sediu fix al persoanei care primeşte serviciile. În absenţa unui astfel de loc sau sediu fix, locul de prestare a serviciilor este locul unde persoana
impozabilă care primeşte aceste servicii îşi are domiciliul stabil sau reşedinţa obişnuită.

(3) Locul de prestare a serviciilor către o persoană neimpozabilă este locul unde
prestatorul îşi are stabilit sediul activităţii sale economice. Dacă serviciile sunt prestate de la un sediu fix al prestatorului, aflat în alt loc decât locul în care persoana impozabila şi-a stabilit sediul activităţii economice, locul de prestare a serviciilor este locul unde se află respectivul sediu fix. În absenţa unui astfel de loc sau sediu fix, locul de prestare a serviciilor este locul unde prestatorul îşi are domiciliul stabil sau reşedinţa obişnuită.
Va rog, cine ma poate ajuta si pe mine cu lamuriri privind TVA-ul in cazul unei agentii de turism?
Am inteles ca se taxeaza in regim special in 2 cazuri, si anume cand e vorba despre o persoana fizica si cand operatiunea e in afara Romaniei.

Va rog, astept raspunsul dvs.


Va multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistare in roi prestari servicii cu o firma din italia intermediere infiintare firme olden olden infiintare firma in [b]Romania cetateni straini italieni[/b] dar prin intermediar o firma straina italiana , firma romana neplatitoare de TVA in baza ... (vezi toată discuția)
Tva servicii de cazare sanducatanas sanducatanas S.R.L., proprietara unui hotel, cazeaza lucratori ai unei firme din Bulgaria. Cum se intocmeste factura? Cu sau fara TVA? Multumesc (vezi toată discuția)
Platitor de tva - factura fara tva in spatiul ue? ionutr81 ionutr81 buna ziua, Situatia existenta: in romania exista o firma neplatitoare de TVA care emitea facturi catre o firma din UK tot neplatitoare de TVA, binenteles ... (vezi toată discuția)