avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legislatie referitoare la zilele fara plata pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legislatie referitoare la zilele fara plata pentru bugetari

Buna ziua!
Nu mai retin numarul legii care reglementeaza legalitatea zilelor fara plata ORICAND la dispozitia guvernului...dar stiti la ce ma refer...
Fiind profesor, as vrea sa stiu in ce masura SUNT OBLIGATA sa recuperez zilele taiate, TOT fara plata se presupune, recuperarea, probabil sambata, deci in zilele legal??? libere, devreme ce deja au fost deja taiateX-( o data acele ore...adica, in conditiile in care nu se plateste recuperarea, ti le poate TAIA de doua ori???? in avans...sau pe ce perioada...nu de alta, dar CONDUCEREA scolilor, infricosata probabil de TAIEREA functiilor...(AH!, cum imi aminteste asta de vremurile anilor dinainte de 89...) te obliga practic prin metode abuzive sa semnezi TOT...prin insinuari nescrise referitoare la...calificative, pastrarea, de acum a functiei, (in conformitate cu conditiile FMI de reducere a bugetarilor) etc.
intr-un ziar...deci fara suport legal, am citit ca ACELE zile libere, in caz ca ai venit la serviciu si pe GRATIS, adica avand orele taiate in CONCEDIUL din 21!-31dec., ai venit in perioada 30 nov. si 14-18 dec., TOTUSI...se vor da ca zile libere platite in 2010, DECI ORICAND!!!...poate chiar si in perioada acelui BAC partial din februarie, aprilie, etc...
Ma rog, intelegeti la ce ma refer...DECI, sunt obligata sa recuperez??? tot fara plata...sau, daca am fost in activitate in 14-18 dec., cand POT sa imi iau zilele libere?...
Adica, ma refer exact la invatamant, cand programa oficiala e facuta pe un anumit numar de ore, deci???...
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: stelarman , utilizator 15:07, 20 Decembrie 2009
in ordinul primit de la ministerul invatamantului se specifica ca orele se vor recupera pe parcursul anului in nici un caz samabata, a fost o circulara pe care a primit-o fiecare scoala, adevarul este ca este un abuz la care nici sindicatele vad ca nu au gasit o rezolvare iar povestea cu zilele libere acordate si neplatite se poate sau chiar cred ca se va repeta si in cursul anului 2010 in ce masura sau sub ce forma ramane de vazut!
In cazul in care in perioada in care se presupune ca ati fost in "fara plata" ati fost la servici, veti sta acasa in decursul anului 2010 in zile libere platite. Este un mod de compensare pentru zilele in care ati lucrat si nu ati fost platita.Din pacate la nivel de zvonistica se aude ca si in 2010 , bugetarii vor avea aceeasi soarta pana in iunie.Personal sper sa nu fie asa caci asta ar insemna de fapt o diminuare a salariului cu 15 la suta pe durata a 8 luni de zile.Pentru ca vom lucra oricum " la intreg"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare versus concediu odihna adrianacali adrianacali 1. Am acumulat foarte multe ore suplimentare care nu au putut fi recuperate in ultimele 18 luni. Exista vreo modalitate de a-mi fi platite? 2. Desi am foarte ... (vezi toată discuția)
Plata zile sarbatori legale miha2766 miha2766 Buna ziua, Conduc o societate de paza cu program de lucru al angajatilor 12 cu 24, 12 cu 48, schimbul de ture facandu-se la ora 19,00 respectiv 7,00 ... (vezi toată discuția)