avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Documente necesare reînnoire permis portarmă
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Documente necesare reînnoire permis portarmă

Documente necesare reînnoire permis portarmă
Cel mai recent răspuns: Geowhisperx , utilizator 13:34, 21 Septembrie 2020
Dețin permis portarmă ,categoria b, pentru arma cu aer comprimat calibru 5,5 din anul 2010. In anul 2015 am reînnoit permisul după cum cerea legea atunci.
Am primit o sesizare de la poliție pentru reînnoirea permisului iar acum se solicita curs portarmă, și ședințe de poligon din 2018 până acum.
In lege nu am găsit cerințele acestea.

Arma mea este încadrată la categoria E, (agreement)

Geowhisperx a scris:

Documente necesare reînnoire permis portarmă

1. Armele și dispozitivele neletale din categoria E din anexa la Legea 295/2004 pot fi deținute și, după caz, purtate și folosite de către persoanele fizice și juridice, fără îndeplinirea procedurilor de înregistrare sau autorizare, în condițiile prevăzute de prezenta lege.

2. Valabilitatea permisului de armă se prelungește de către structura de poliție competentă în a cărei rază teritorială își are domiciliul, reședința sau, după caz, locul de rezidență titularul dreptului, dacă acesta îndeplinește condițiile prevăzute la art. 57 alin. (4) din lege. Prevederile art. 25 din lege se aplică în mod corespunzător.

3. O conditie impusa de art.57 alin, 4 este :
...
g) au absolvit un curs de instruire teoretică și practică, organizat de o persoană juridică autorizată pentru această activitate, în condițiile prevăzute în normele metodologice de aplicare a prezentei legi.
...
In sesizare scrie exact ce postez mi jos.

:""Conform prevederilor art. 25, alin.3, din Legea nr. 295/2004, privind regimul armelor și munițiilor, modificată și completată prin Legea nr. 319/2015, vă comunicm faptul că valabilitatea permisul de armă tipB , seria B,eliberat pe numele dvs. expiră la data de8/10/2020 În vederea prelungirii valabilității acestuia, conform alin.2, al aceluiași articol, sunteți obligat să vă prezentați înainte de implinirea termenului de valabilitate la Serviciul Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din Inspectoratul de Poliție Județean Alba, cu armele inscrise în permis, precum și cu urmatoarele documente stabilite în normele metodologice de aplicare a prezentei legi:
*Certificat medical
*Aviz psihologic
*Carte de identitate original si copie
*Permis de arma in original si copie
*Certificat de absolvire curs in domeniul armelor si munitiilor (obligatoriu)
*dovada efectuării unei şedințe de tragere anual, intr-un poligon autorizat, incepand cu anul 2018 (obligatoriu).
*O fotografie 3x4

În caz contrar, față de dvs. se dispune măsura anulării dreptului de deținere respectiv port și folosire a armelor, aspect prevăzut de art. 5 alin. , lit. din Legea nr.295/2004, republicată. Totodată, nedepunerea armei și a muniției la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă constituie infracțiune şi se pedepseşte conform art. 342, alin.6 din codul penal. ""

Cum fac legal tragere in poligon începând cu 2018

De unde și până unde curs , când sunt posesor de permis de 10 ani.

Pentru categoria E agreement nu cred că mă incadrez la cerințele din sesizare. Sau cel puțin nu înțeleg eu.

Mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2020
Geowhisperx, utilizator
art.25 din Legea 295/2004
....
(3) Valabilitatea permisului de armă se prelungește de către autoritatea competentă pentru o perioadă de 5 ani, dacă titularul îndeplinește condițiile prevăzute la art. 14 alin. (1) lit. c)-f), h) și i) și prezintă dovada efectuării unei ședințe de tragere anual, într-un poligon autorizat, cu excepția posesorilor de arme de vânătoare. Începând cu 6 luni înainte de expirarea valabilității permisului de armă este obligatorie notificarea titularului la adresa din permisul de armă, dar nu mai târziu de 30 de zile înainte de data expirării valabilității permisului de armă.
(la 14-01-2016, Alin. (3) al art. 25 a fost modificat de pct. 6 al art. I din LEGEA nr. 319 din 11 decembrie 2015, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 929 din 15 decembrie 2015. )
Înseamnă că punctul * Certificat de absolvire curs in domeniul armelor si munitiilor (obligatoriu)---- NU ESTE VALABIL.

Alte discuții în legătură

Prelungire valabilitate permis de portarma popsepop popsepop Valabilitatea permisului de portarma seria C expira dupa cinci ani. In vederea prelungirii valabilitatii acestuia si in conformitate cu dispozitiile art. ... (vezi toată discuția)
Prelungire viza port arma QPzmAL QPzmAL Buna ziua, Am permis port arma in care sunt trecute 2 arme de vânătoare si 2 pistoale neletale unul cu gaz si altul cu alica. Armele de vânătoare le.am ... (vezi toată discuția)
Ce prevede art. 15 din hg nr. 11 din ianuarie 2018 grigore.damianov grigore.damianov s-a raspuns unei cereri, ca nu se aproba eliberarea permisului de portarma, fiindca nu undeplineste conditiile de la art. 15 din HG 11/2018, care sunt acelea? (vezi toată discuția)