avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... suplinitor pana la 31 august si CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

suplinitor pana la 31 august si CCC

Bună ziua. Lucrez în învățământ ca suplinitor. La 31 august 2020,imi expira contractul de munca. Pentru a beneficia în continuare de plata concediului de maternitate, trebuie sa am continuitate pe un alt post? Va mulțumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 August 2020
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:46, 27 August 2020
Va referiti la concediu pre si postnatal ?
Nu. La cel de crestere copil, de 2 ani.
Scuze. Concediu de crestere copil.
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui c.i.m. activ sau de un anumit articol cu care a incetat c.i.m.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Va mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate nicolai nicolai avem intreprindere individuala.activitatea deschisa. titularul sunt eu. sotia ma ajuta fara sai fac contract de munca. in 2-3 luni asteptam un beby. cum e ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie beteaguconstantin1 beteaguconstantin1 Se poate acorda indemnizatia de insertie fara a mai intra efectiv in concediu de crestere a copilului? Mentionez ca sotia nu lucreaza si ,fiind singurul ... (vezi toată discuția)
Ccc cosminpe cosminpe buna ziua as dori sa-mi spuneti daca se poate urmatorul lucru:daca am intrat in concediul crestere copil si am optat pentru intoarcerea la locul de munca ... (vezi toată discuția)