avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua. Vin cu două întrebări. 1. Voi naște ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua. Vin cu două întrebări. 1. Voi naște în luna ...

Bună ziua.
Vin cu două întrebări.
1. Voi naște în luna Noiembrie, însă în luna Martie 2025 mi-am încheiat contractul de muncă. Pot beneficia de concediu de crestere copil dacă nu mai lucrez deloc până la naștere? Menționez că până in Martie am lucrat 4 ani neîntrerupt.
2. Pot beneficia de concediu prenatal și postnatal? Menționez că CIM a fost incheiat prin *acordul părților* în Martie 2025. Dacă răspunsul este "NU" și totuși m-aș întoarce la muncă luna aceasta, aș putea beneficia de acest concediu din Septembrie?
Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:56, 2 August 2025
1. Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui c.i.m. activ sau de un anumit articol cu care a incetat c.i.m.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art.2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

2. Nu beneficiati de concediu pre si postnatal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa cic p.roibanescu p.roibanescu buna ziua! as vrea sa ma interesez in numele cumnatei mele care din aprilie a iesit din cic, dar nu a putut sa isi puna dosarul de somaj pt ca i s-a spus ca nu ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal Suba123 Suba123 sunt angajata din 25 octombrie 2012,iar in 12 noiembrie 2012 am ramas insarcinata. la firma la care am lucrat inainte de ceea de acum,mi-am depus demisia pe 4 ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate si indemnizatia aferenta concediului crestere copil in cazul cim pe perioada determinata EMANUELLA2606 EMANUELLA2606 Buna ziua, Numele meu este Mihaela Ghiorghiu si am si eu cateva intrebari referitoare la concediul prenatal, concediul crestere copil si indemnizatia ... (vezi toată discuția)