avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am un caz in familie, matusa mea a ramas ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am un caz in familie, matusa mea a ramas singura, ...

Buna ziua. Am un caz in familie, matusa mea a ramas singura, i-a murit fiul si sotul, iar fosta nora vrea sa faca parte la apartamentul matusii mele. Fiul ei si nora erau divortati, i-a venit decizia de divort exact in ziua in care el a murit. Nora zice ca a anulat divortul si ca face parte la mostenire. Se poate asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 13:25, 1 Septembrie 2020
În teorie, se poate si asa ceva.
Dar trebuie sa verificati exact data pronuntarii divortului in raport de data decesului cat si detaliile dosarului - cine a fost parat, cine reclamant, sentinta, dacă există una.

Art. 925
Decesul unuia dintre soţi
(1) Dacă în timpul procesului de divorţ unul dintre soţi decedează, instanţa va lua act de încetarea căsătoriei şi va dispune, prin hotărâre definitivă, închiderea dosarului.
(2) Cu toate acestea, când cererea de divorţ se întemeiază pe culpa pârâtului şi reclamantul decedează în cursul procesului, lăsând moştenitori, aceştia vor putea continua acţiunea, pe care instanţa o va admite numai dacă va constata culpa exclusivă a soţului pârât. În caz contrar, dispoziţiile alin. (1) rămân aplicabile.
(3) Pentru introducerea în cauză a moştenitorilor soţului reclamant, instanţa va face aplicarea art. 412 alin. (1) pct. 1.
(4) În cazul în care acţiunea este continuată de moştenitorii soţului reclamant, potrivit alin. (2), căsătoria se socoteşte desfăcută la data introducerii cererii de divorţ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuare divort in cazul decesului uneia dintre parti cristinadarasteanu cristinadarasteanu Buna ziua, As dori sa stiu daca, in situatia in care se incepe un proces de divort cu acordul partilor iar unul dintre soti decedeaza inainte de finalizarea ... (vezi toată discuția)
Cand un divorț este finalizat? ciobotarupetrucristian ciobotarupetrucristian Buna ziua vroiam sa stiu unde se poate verifica daca doi soți mai sunt încă căsătoriți legal... Soțul a solicitat divorțul a fost dată o sentință ... (vezi toată discuția)
Lipsa capacitate de folosinta TimeeaBV TimeeaBV Buna ziua! Supun atentiei urmatoarea speta: Se solicita rezolutiunea contractului de intretinere de catre A prin avocat în instanta. Pe parcursul derularii ... (vezi toată discuția)