avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Solutie pentru ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Solutie pentru ONG

Buna ziua. Conduc un ONG in calitate de presedinte. ONG-ul a fost creat in 2008 dar de 3 ani nu mai avem activitate din ...lipsa de timp. Am mai ramas doar Consiliul Director, fiecare dintre membrii Consiliului fiind "prins" cu propriile sale afaceri sau serviciu. Am ramas o "locomotiva" fara...vagoane, pe care si asa le-am tras din greu. In acest context ma aflu in situatia fie sa dizolv asociatia - desi am pus mult suflet in dezvoltarea ei - , fie sa gasesc pe cineva care sa o preia. Nu stiu daca varianta 2 este posibila - asa cum o gandesc eu - iar in ce priveste varianta 1 , nu cunosc demersul. Ce ma sfatuiti sa fac ? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Olimpica , utilizator 12:19, 2 Septembrie 2020
Varianta 2 este posibila si eu chiar va recomand sa o faceti dar cu incredere si deschdere. Atrageti cateva persoane (minim 3) care sunt dornice sa se implice nu numai la activitatile sociatiei ca voluntari, dar sa preia din mers si partea de organizare, la urmatoarea adunare generala sa candideze ca membrii in Consiliul Director si ca presedinte, aproba in adunarea generala si schimbarea sediului la unul dintre noii membrii cu drepturi depline, inregistreaza procesul verbal cu hotararile adunarii generale la judecatorie, si gata, puteti sa considerati ca ati "predat-o" cu succes.
Treaba cu dizolvarea asociatiei e mult mai complicata si nu v-o recomand.
Multumesc mult. Toate cele bune !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre ong-uri ARKzad ARKzad dupa o scurta perioada de la infiintarea unui ONG, inscris in reg.ONG pe tara si avand deschis cont in banca,activitatea este intrerupta din cauza ... (vezi toată discuția)
Modificare statut ong ligiasofroniei ligiasofroniei Buna ziua. Suntem un ONG infiintat in 2012.Dorim sa adaugam inca un numar de membrii pe langa cei 5 fondatori, deoarece 3 dintre ei intentioneaza sa ... (vezi toată discuția)
Preluare ong ElenaDINA ElenaDINA Preiau asociatie (ONG) fara probleme contabile cu specific pe asistenta sociala. Ma poate ajuta cineva? (vezi toată discuția)