avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... cosecinte juridice ale identificarii ip
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

cosecinte juridice ale identificarii ip

Am o cunostinta care ma acuza ca am trimis on line pe site ul unui ziar un anunt ofensator la persoana acesteia si ca mi- a identificat ip. I-am spus sa mi dovedeasca dar refuza acest lucru. Sunt abonat UPC si vreau sa stiu juridic cum se procedeaza in asfel de cazuri.
Cel mai recent răspuns: Bogdan Tulai , utilizator 18:20, 6 Ianuarie 2010
Logurile oricum se tin, cunosc amanunte din bucataria ISP-urilor, IP-ul se da doar politiei nu am afirmat altceva, cu IP-urile probabil aveti dreptate nu sint IT-ist, oricum static sau dinamic se stie la orice zi si din noapte PC-ul caruia ii este alocat. De furat IP-uri si MAC-uri se poate dar nu o poate face oricine.
Pe viitor dragi forumisti daca vreti sa injurati/postati chestii pe forumuri folositi un proxy aveti o lista aici [ link extern ] /,
IP-ul vostru pe forum va fi IP-ul proxyului si de acolo nimeni nu da nici un fel de date altcuiva mai ales daca alegeti o tara bananiera :).
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2010
ContSters20980, utilizator
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Cum as putea afla daca s-a emis un ordin judecatoresc de identicarea ip -ului meu? Am fost la firma care furnizeaza serviciile de internet si mi s-a spus ca daca fac o adresa imi pot oferi ip-ul unei persoane daca vin in spate cu dovada anuntului ofensator.Nimic despre ordin judecatoresc sau dispozitia organelor de politie
Pentru ca un judecator sa avizeze un mandat trebuie sa existe in primul o infractiune si sa fie inceputa o actiune penala. De principiu nu prea aveti cum sa aflati informatii din cadrul cercetarii penale, aceasta neavand un caracter public.

Referitor la faptul ca ISP-ul e dispus sa ofere informatii cu caracter personal atat de usor nu pot sa va spun decat ca este foarte grav ce fac si poate ar fi utila o plangere la ANSPDCP www.dataprotection.ro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conturi false si defaimatoare facute in numele meu mmomo mmomo Acum ceva timp, persoana X a facut in numele meu mai mult conturi pe situri de matrimoniale si escorte in numele meu, publicand fotografii cu mine in ipostaze ... (vezi toată discuția)
Divulgare ip coldea coldea Vreau sa ma lamuriti si pe mine asupra unui aspect. Am postat pe un forum o opinie care a deranjat anumite persoane, acestea obtinand de la detinatorul ... (vezi toată discuția)
Demersuri aflare posesor ip mauricius mauricius as dori niste lamuriri: 1. sa zicem ca postezi un mesaj la o stire de presa online(decent) dar acid la adresa unui director de institutie. Nu se cere adresa ... (vezi toată discuția)