avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Expertiza cadastrala sau Cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Expertiza cadastrala sau Cadastru

Buna ziua,

In urma cu cativa ani am cumparat un teren agricol. Pentru ca vanzatorul nu s-a tinut de cuvant am fost nevoit sa il dau in judecata, in felul acesta am reusit sa obtin o hotarare judecatoreasca care tine loc de act autentic. In timpul procesului, judecatorul a cerut sa fie facuta o expertiza cadastrala, platita de mine, care probabil a ramas la dosar. Acum, as vrea sa vand terenul, si am nevoie de cadastru. Pot face o cerere catre judecatorie prin care sa cer sa imi fie inmanata expertiza cadastrala? Este acea expertiza acelasi lucru cu cadastrul normal? Pot folosi acea expertiza pentru a vinde terenul la notar, sau trebuie sa imi fac cadastru?.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 12:05, 10 Septembrie 2020
Nu. Pe baza hotararii judecatoresti trebuie sa intocmiti acum documentatie cadastrala (sau sa intabulati dreptul de proprietate ori sa deschideti carte funciara, este acelasi lucru). Documentatia cadastrala este diferita de expertiza dispusa de instanta. Dupa ce intocmiti documentatia cadastrala, daca terenul este situat in extravilan, va trebui sa depuneti la primarie o oferta de vanzare a terenului si dupa 30 de zile (daca nici un preemtor - arendas, proprietar vecin , nu va dori sa cumpere la pretul cerut de dvs) veti primi o adeverinta pe baza careia veti putea vinde cui doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren manolachesilviu manolachesilviu Buna ziua Vreau sa vand 1hectar teren arabil pe care sunt propietar dar este inca in contract de arenda. Arendasul spune ca nu pot sa il instrainez pana la ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol maryana28 maryana28 Buna ziua! Mama mea are in arenda, iar firma este din bucuresti, cateva hectare de pamant si acum vrea sa vanda un hectar. Va rog sa imi spuneti ce demersuri ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren ivanvintilica ivanvintilica Suntem trei frati mostenitori cu certificate de mostenitor asupra unei suprafete de teren arabil in suprafata de 5ha. Nu avem cadastru si intabulare pe acest ... (vezi toată discuția)