avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Testul pozitiv din timpul izolării la domiciliu după ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Testul pozitiv din timpul izolării la domiciliu după 9 zile ...

Testul pozitiv din timpul izolării la domiciliu după 9 zile prelungește izolarea la domiciliu încă 14 zile de la data testării?Va rog ! Care este legislația? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:39, 12 Septembrie 2020
Mulțumesc.
Nu veti fi retestat. Asa prevede ultimul ordin de ministru.

"Pacienții care au fost diagnosticați cu forma asimptomatică de infecție cu SARS-CoV-2 nu necesită în mod obligatoriu retestare. Aceștia se vor izola la domiciliu, la locația declarată de persoana izolată sau la o locație alternativă atașată unității sanitare până la împlinirea celor 14 zile ce se calculează de la data recoltării testului pozitiv pentru SARS-CoV-2. După perioada de izolare de 14 zile de la data recoltării testului RTPCR pozitiv pentru SARS-CoV-2, dacă nu au efectuat al doilea test, își pot relua activitățile curente sau profesionale cu păstrarea distanțării și purtarea măștii acasă și la locul de muncă pentru încă 10 zile, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Monitorizarea stării de sănătate a pacientului pe perioada izolării la domiciliu sau la locația declarată de persoana izolată se face de către medicul de familie, zilnic, telefonic, prin consultație medicală la distanță, pentru o perioadă de până la 14 zile de la data recoltării primei probe pozitive. Pentru pacienții care nu sunt înscriși pe lista unui medic de familie, monitorizarea zilnică este efectuată de către direcția de sănătate publică județeană sau a municipiului București, după caz.
În cazul în care medicul de familie care monitorizează pacienții respectivi constată apariția unor simptome sugestive în contextul bolii COVID-19 și, implicit, agravarea stării de sănătate a acestora, va îndruma acești pacienți către unitățile spitalicești desemnate pentru tratarea pacienților cu boala COVID-19, unde se vor deplasa cu ambulanța, conform protocolului de transport al pacientului pozitiv SARS-CoV-2.
Medicul de familie va declara pacientul vindecat pe baza rezultatelor monitorizării zilnice telefonice, prin consultația medicală la distanță, ce va urmări starea de sănătate a pacientului (absența manifestărilor clinice pe parcursul perioadei de monitorizare). Starea de vindecat va fi comunicată în scris prin scrisoare medicală trimisă prin utilizarea mijloacelor de comunicare electronică la distanță direcției de sănătate publică județene/a municipiului București, ce are obligația introducerii statutului de vindecat în platforma CORONAFORMS în decurs de 24 de ore de la primirea scrisorii."
[ link extern ]
Anexa 3
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 11 Septembrie 2020
latka, moderator
Normal, dupa 8 zile nu mai transmiteti, deci izolarea de 14 zile sunt suficiente. Nu trebuie sa iesiti negativ ca sa puteti iesi afara.
Sunati totusi la dsp, desi sunt niste incompetenti, chiar daca va raspund. Nu isi vor asuma raspunderea.
Ca idee, in spital, repeta testul dupa 8-10 zile, daca iese pozitiv, nu il mai repeta, te trimit acasa cu ambulanta si cu obligatia de a mai sta izolat 4 zile si apoi sa iesiti cu masca pt a proteja pe ceilalti.
Ultima modificare: Vineri, 11 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator
Cred că am omis să precizez concret că izolarea la domiciliu a fost ca urmare a contactului direct cu o persoana pozitivă!
Nu e important.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in cazul infectarii cu noul coronavirus, cand se poate ... Raluca Dana Raluca Dana Buna ziua! In cazul infectarii cu noul coronavirus, cand se poate intoarce cineva, legal, la munca? Poate reveni dupa 14 zile, chiar si cu test pozitiv? ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga angajatorul sa am test negativ după ce am efectuat ... Pmpmpreda Pmpmpreda Ma poate obliga angajatorul sa am test negativ după ce am efectuat perioada legală de izolare fiind confirmată pozitiv Covid-19. Cadrul legal as vrea sa il ... (vezi toată discuția)
Test pozitiv dupa 14 zile de izolare Adrian_Ilie_Argesanu Adrian_Ilie_Argesanu Buna ziua! Un membru al familiei a fost pozitiv, a stat 14 zile in carantina acasa, la iesire i s-a cerut test negativ pentru intoarcerea la munca, dar la ... (vezi toată discuția)