avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Deducere cost internet ca liber profesionist ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Deducere cost internet ca liber profesionist (autorizat direct ...

Deducere cost internet ca liber profesionist (autorizat direct prin anaf). Apt este al parintilor. Internetul este pe numele meu. In proportie de 50% il folosesc pt activitatea mea comunicarea cu clientii fiind 80% online. Compania de internet ma obliga la contract foarte scump pe pers juridica pt a scrie CUIul. Cum pot totusi deduce internetul? Poate impozitul platindu-l pe cnp pot deduce internetul fiind pe CNPul meu?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 15:58, 18 Septembrie 2020
Pt a nu induce in eroare lumea si liber profesionistii pot deduce toate cheltuielile efectuate pentru activitate, ca si pfa, pfi, etc. Chiar si cheltuielile cu contabilul, cu angajatii (da, avem voie sa avem si angajati).


adriandimitriu a scris:

ok, sunteti liber profesionista.
raspunsul e acelasi: daca platiti impozit pe venit, legea nu va ajuta cu nici o deducere, prin urmare puteti sa va faceti abonamentul pe persoana particulara.
daca platiti impozit pe profit e musai sa faceti abonamentul pe "firma" si sa-l deduceti, legal. va explica contabilul. daca platiti si TVA, va puteti de duce si TVA-ul.
atatea informatii, atata raspuns.

va multumesc pentru grija pe care o purtati altor categorii profesionale. de regula aici sunt raspunsuri punctuale la situatii particulare.
acum: probabil aveti un contract de comodat/ inchiriere pe apartament pentru a-l folosi. in contract scrie de regula ca va obligati sa platiti intretinerea (utilitati/ servicii aferente). ce va ramane de facut e ca sa treceti contractul de internet pe numele parintilor (comodantilor), ca sa intre in pachetul de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatul unic si firma florens florens Buna seara. Sunt asociat unic la o firma pe care am inffintat-o si muncesc la ea si am venturi si cheltuieli , rog colegii in materie de legislatie contabila ... (vezi toată discuția)
Traducator autorizat min. justiției oana_miew oana_miew Buna seara, Am următoarele nelămuriri : 1- pt, a deveni traducător autorizat de min. justiției trebuie sa obțin certificatul de traducător din limba ... (vezi toată discuția)
Firma pe internet alman95 alman95 Buna ziua, -ce tip de societate comericala ar fi indicata astfel in cat,firma va fi pe numele mamei mele,dar ma voi ocupa absolut eu. -pot sa fac in asa fel ... (vezi toată discuția)