Buna seara! Se da urmatoarea situatie! Tatal sotului meu (decedat) a lasat mostenire copiilor lui o casa. Socrul meu mai avea o sora care la randul ei avea un copil?Cum putem afla daca acel copil este si el mostenitor deoarece acesta neaga total sa imparta cu sotul mostenirea. Adica nu avem acces la acte,la nimic. Cum putem afla daca respectivul copil al matusii este legitim,deoarece el nu apare niciunde in acte.Iar noi credem ca el nu este copilul matusii. Va multumesc! Imi scuzati modul de exprimare.
In situatia in care socrul dvs este coproprietar al casei, cota sa parte se imparte la mostenire intre fiii dansului si cotele parti ale celorlalti coproprietari se impart prin mostenire mostenitorilor acestora din urma. Nu are vocatie succesorala fiul surorii socrului la mostenirea socrului.
Ideea e ca nu trebuia sa așteptați atat.
Sotul si sora lui mostenesc jumatate si nepotul, fiul sorei decedate, jumatate pt ca vb de casa părinților socrului , nu de casa sOcrului.
Mergeți la notar ca nu e după nepot si daca nu ma veti intelege , veti ajunge in instanță, dar tot la notar trebuie sa mergeți initial.
Am incercat prin toate metodele sa vorbim cu el dar nu am gasit nici o cale. Nici macar nu ne lasa sa intram in casa ,el locuieste acolo deja de foarte mult timp,neavand succesiunea facuta dupa mama lui. Sinura solutie care o vom face este in instanta. Va multumesc pentru raspuns!
Speta succesiune
User4567
Buna ziua! Avem urmatoarea speta:
Sotul matusii mele este decedat din 2010. Parintii acestuia sunt decedati, el mai avand un singur frate care la randul sau ... (vezi toată discuția)