avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua,ma poate ajuta cineva cu un model de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua,ma poate ajuta cineva cu un model de contestare a unui ...

Buna ziua,ma poate ajuta cineva cu un model de contestare a unui proces verbal pentru o amenda primita de sotul meu pentru viteza. In proces scrie ca a avut 81Km/h intro zona cu 50Km/h desi in zona e un semn cu doa restrictii,autoturisme mici 70Km/h si 50Km/h arata ca o remorca pe desen. Noi eram cu Opel Corza fara remorca.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:19, 18 Septembrie 2020
Nu exista un model consacrat, puteti cauta si dvs. pe net diferite versiuni.
Ca exemplu:
[ link extern ] /
[ link extern ]
[ link extern ] /
Sfaturi:
[ link extern ] /

Din punctul meu de vedere sa scrieti cit mai concis, judecatorii nu au timp sa citeasca kilometri de pagini. Scoateti in evidenta esentialul, ca ati fost sanctionat in baza art. 121 alin 1 din Hg 1391/2006,
Articolul 121
(1) Conducătorii de vehicule sunt obligati să respecte viteza maxima admisa pe sectorul de drum pe care circulă şi pentru categoria din care face parte vehiculul condus, precum şi cea impusa prin mijloacele de semnalizare.

Subliniati ca a fost trecuta gresit limita de pe indicator care nu corespunde cu categoria autovehiculului dvs., drept urmare solicitati anularea PV de contraventie.
Succes !
Regulamentul de aplicare a codului rutier :
[ link extern ]
Codul rutier:
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2020
latka, moderator
Depuneți plângere contravențională solicitând anularea procesul verbal de contravenție. Motivați această solicitare prin încadrarea greșită a contravenței în sensul că ați fost sancționat pentru depășirea limitei legale a vitezei cu 31 km/h, în realitate aveați voie să circulați cu 70 km/h ceea ce înseamnă că în realitate ați depășit limita de viteză cu numai 11 km/h și pe cale de consecință încadrarea contravenției este eronată. Solicitați ca poliția rutieră să depună la dosar înregistrarea video a cinemometruui (aparatului radar).
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locul faptei inscris gresit in pv radustraton radustraton Buna seara, In data de 11.07.2021 am fost surprins cu viteza de 114km/h pe un sector de drum cu limita de 60km/h din afara unei localitati ceea ce a dus la ... (vezi toată discuția)
Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. limita ... adinamarianamaghiar@yahoo.com adinamarianamaghiar@yahoo.com Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. Limita fiind de 50km. Mi a fost suspendat permisul pt 120 zile si am primit amenda 870lei . In codul ... (vezi toată discuția)
Domnule presedinte subsemnatul ..., domiciliat în ..., născut ... Daniel382942 Daniel382942 Domnule Presedinte Subsemnatul ..., domiciliat în ..., născut la Bolintin-Deal, posesor al CI seri ...., permis de conducere seria...nr ... (vezi toată discuția)