Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungirea contractelor colective de munca pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungirea contractelor colective de munca pe perioada starii de alerta

Buna ziua,

Referitor la prelungirea contractelor colective de munca pe perioada starii de alerta si 90 zile dupa terminarea acesteia, conform prevederilor art.20 din Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,
considerati ca aceasta dispozitie are un caracter imperativ, interzicand angajatorului ca in perioada starii de alerta sa declanseze negocierile, sau ofera doar o posibilitate, lasand totusi libertate partilor ca, daca doresc, sa poata negocia un nou contract colectiv de munca.

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:17, 21 Septembrie 2020
În cazul contractelor și acordurilor colective de muncă prevăzute la art.20 alin. (1) din Legea nr.55/2020, părțile au obligația inițierii negocierii colective în termen de 45 de zile de la încetarea stării de alertă, în condițiile legii.

Obligatia subzista dupa incetarea starii de alerta , insa nu interzice declansarea negocierilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajari fara concurs - spital judetean Registered_user Registered_user Buna ziua! În baza prevederilor Ordinului 905/2020 pentru aprobarea Metodologiei privind ocuparea, fără concurs, a posturilor vacante sau temporar ... (vezi toată discuția)
Renegociere ccm expirat isucala isucala Buna ziua, Ce se intampla in perioada de renegociere a contractului colectiv de munca expirat? Mai sunt valabile clauzele acestuia? De exemplu, daca la ... (vezi toată discuția)
Soferul masinii de serviciu obligat sa poarte masca? Alex55 Alex55 Din punct de vedere al normelor de protectie sanitara in starea de alerta, soferul unei firme private sau institutii publice care conduce masina de serviciu in ... (vezi toată discuția)