avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungirea contractelor colective de munca pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungirea contractelor colective de munca pe perioada starii de alerta

Buna ziua,

Referitor la prelungirea contractelor colective de munca pe perioada starii de alerta si 90 zile dupa terminarea acesteia, conform prevederilor art.20 din Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,
considerati ca aceasta dispozitie are un caracter imperativ, interzicand angajatorului ca in perioada starii de alerta sa declanseze negocierile, sau ofera doar o posibilitate, lasand totusi libertate partilor ca, daca doresc, sa poata negocia un nou contract colectiv de munca.

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:17, 21 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul contractelor și acordurilor colective de muncă prevăzute la art.20 alin. (1) din Legea nr.55/2020, părțile au obligația inițierii negocierii colective în termen de 45 de zile de la încetarea stării de alertă, în condițiile legii.

Obligatia subzista dupa incetarea starii de alerta , insa nu interzice declansarea negocierilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz negociere ccm ! dascalumihaita64 dascalumihaita64 Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti, ce sa poate face daca ,dupa expirarea Contractului Colectiv de Munca (2 ani),societatea refuza (amana) negocierea noului ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca 2021-2023. lucrez intr-o institutie ... RAMAV RAMAV Contract colectiv de munca 2021-2023. Lucrez intr-o institutie privata cu un numar de angajati suficient de mare asa incat avem un CCM.In contextul in care in ... (vezi toată discuția)
Datorită efectelor pandemiei covid 19 s a hotarat posibilitatea ... Indrei Marius Indrei Marius Datorită efectelor pandemiei covid 19 S a hotarat posibilitatea de a ți reînoi avizarea autorizației cu 90 de zile de la termenul legal. Puteți să mi ... (vezi toată discuția)