avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz negociere CCM !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz negociere CCM !

Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti, ce sa poate face daca ,dupa expirarea Contractului Colectiv de Munca (2 ani),societatea refuza (amana) negocierea noului CCM? Fac precizarea ca sindicatul a solicitat ,prin adresa ,inceperea negocierilor inca de pe data de 17.08 2021! nici pana la aceasta data nu am primit raspuns ! Intrebare : societatea poate sa nu mai respecte vechiul CCM ? Sindicatul ce poate face?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 4 Noiembrie 2021
dascalumihaita64, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 10:28, 4 Noiembrie 2021
Art. 20 din legea 55/2020
(1) Valabilitatea contractelor colective de muncă și a acordurilor colective de muncă se prelungește pe durata stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acesteia.
(2) În cazul contractelor și acordurilor colective de muncă prevăzute la alin. (1), părțile au obligația inițierii negocierii colective în termen de 45 de zile de la încetarea stării de alertă, în condițiile legii.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca 2021-2023. lucrez intr-o institutie ... RAMAV RAMAV Contract colectiv de munca 2021-2023. Lucrez intr-o institutie privata cu un numar de angajati suficient de mare asa incat avem un CCM.In contextul in care in ... (vezi toată discuția)
Prelungirea contractelor colective de munca pe perioada starii de alerta lavinia.oproiu lavinia.oproiu Buna ziua, Referitor la prelungirea contractelor colective de munca pe perioada starii de alerta si 90 zile dupa terminarea acesteia, conform prevederilor ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! avem nevoie de o părere din partea dumneavoastră ... oanaportar oanaportar Bună ziua ! Avem nevoie de o părere din partea dumneavoastră cu privire la următoarea situație : - într-un articol de presă s-a spus că : ,, o ... (vezi toată discuția)