avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Angajare salariat în scopul modificării cotei de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Angajare salariat în scopul modificării cotei de impozitare microintreprindere

Este obligatoriu sa mentii ca si angajator aceeasi persoana pe durata determinata de 12 luni sau poate fi schimbata persoana, cu obligatia sa se respecte termenul de 12 luni?

Referitor la prevederea din codul fiscal: Pentru microîntreprinderile care nu au niciun salariat, în situația în care angajează un salariat, în scopul modificării cotelor de impozitare prevăzute la alin. (1), noul salariat trebuie angajat cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată sau pe durată determinată pe o perioadă de cel puțin 12 luni."
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:37, 22 Septembrie 2020
Poate fi schimbata persoana dar urmatoarea sa fie angajata la aceeasi data cu plecarea primeia.
george-neagu a scris:

Poate fi schimbata persoana dar urmatoarea sa fie angajata la aceeasi data cu plecarea primeia.


In Codul fiscal avem:



ART. 51 - Cotele de impozitare

(1) Cotele de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor sunt:

a) 1% pentru microîntreprinderile care au unul sau mai mulți salariați;

[...]

(3) [..] Pentru persoana juridică cu un singur salariat, al cărui raport de muncă încetează, condiția prevăzută la alin. (2) se consideră îndeplinită dacă în cursul trimestrului respectiv este angajat un nou salariat.



Deci, la limita, ramane microintreprindere, daca salariatul pleaca in data de intai a primei luni a trimestrului si angajeaza o alta persoana in ultima zi a ultimei luni a trimestrului.
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2020
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul imp micro stela chelner stela chelner Buna ziua, La calculul impozitului pe micro. , contractul de munca pe perioada determinata este valabil ca si cel pe perioada nedetrminata? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Impozit 1% pe venit (micro) pe trimestrul iii? anelisagreeb anelisagreeb Buna ziua, Doresc sa pun si eu in vedere urmatorul lucru. Contabilul mi-a comunicat ca voi plati impozit 1% din venit (firma este micro) pentru toate ... (vezi toată discuția)
Impozit micro turturea turturea Daca in 2 decembrie 2019 a plecat singurul salariat pe care l-am avut, in cat timp trebuie sa angajez un salariat pentru a plati in continuare un impozit de ... (vezi toată discuția)