avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungire Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungire Concediu crestere copil

Buna ziua, anul acesta pe 26 decembrie imi expira concediul de crestere copil. Nu am reusit sa prind un loc la o cresa de stat din oras, iar de venituri pentru o cresa particulara nu dispun. Mai am un copil in clasa zero care invata cate 3 ore pe zi, o saptamana dimineata si una dupa amiaza. Sotul este salariat cu norma intreaga. Am inteles ca este o lege pentru prelungirea concediului de crestere copil in perioada starii de alerta. Sau este vreun alt ajutor din partea statului in aceste conditii? Ce ar trebui sa fac? Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2020
Cristinel82, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 22 Septembrie 2020
OUG nr. 97 din 11 iunie 2020 pentru implementarea unor măsuri de simplificare administrativă în domeniul protecției sociale, precum și pentru acordarea unor drepturi și beneficii de asistență socială în domeniile de activitate în care se mențin restricții

art. 4
(1) Persoanele care, după data de 13 iunie 2020, se află într-o situație de imposibilitate a realizării de venituri supuse impozitului, activitatea acestora desfășurându-se în domeniile de activitate în care se mențin restricții potrivit actelor emise de autoritățile competente, beneficiază în continuare de drepturile prevăzute de art. 2, 7, 31 și art. 32 alin. (5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările și completările ulterioare, respectiv de art. 50 din Legea nr. 273/2004 privind procedura adopției, republicată, cu modificările și completările ulterioare, până la ridicarea restricțiilor, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta de urgenta- prelungire indemnizatie crestere copil MirelaMira MirelaMira Buna ziua! Am citit ca s.a emis o ordonanta de urgenta prin care se prelungeste acordarea indemnizatiei crestere copil si stimulentul de insertie pana in dec ... (vezi toată discuția)
Ccc-ul prelungit EriRadulescu EriRadulescu Buna ziua, Trebuia sa ma intorc la munca pe data de 8 mai cand copilul facea 1 an si 11 luni. Fiindca sa prelungit starea de urgenta, acum trebuia sa ma ... (vezi toată discuția)
Concediu medical inger_parasit2013 inger_parasit2013 Am si eu o nelamurire ... Sotul meu a facut cerere pentru a sta acasa cu copilul, iar eu am declarat pe propria raspundere ca NU am facut o astfel de cerere ... (vezi toată discuția)