avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ordonanta de urgenta- prelungire indemnizatie crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ordonanta de urgenta- prelungire indemnizatie crestere copil

Buna ziua! Am citit ca s.a emis o ordonanta de urgenta prin care se prelungeste acordarea indemnizatiei crestere copil si stimulentul de insertie pana in dec 2020. M.am mutat de 2 luni in alt oras, am cautat de munca dar fara rezultat momentan. Eu la 15 iulie ar trebui sa fiu angajata pt a beneficia de stimulentul de insertie. Intrebarea e : pot beneficia de prelungirea indemnizatiei pana in dec? Am buletin emis unde locuiesc acum, deci pot arata ca locuiesc la 400 km distanta de fostul loc de munca.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:59, 11 Iulie 2020
OUG nr. 97 din 11 iunie 2020 pentru implementarea unor măsuri de simplificare administrativă în domeniul protecției sociale, precum și pentru acordarea unor drepturi și beneficii de asistență socială în domeniile de activitate în care se mențin restricții
art. 4
(1) Persoanele care, după data de 13 iunie 2020, se află într-o situație de imposibilitate a realizării de venituri supuse impozitului, activitatea acestora desfășurându-se în domeniile de activitate în care se mențin restricții potrivit actelor emise de autoritățile competente, beneficiază în continuare de drepturile prevăzute de art. 2, 7, 31 și art. 32 alin. (5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările și completările ulterioare, respectiv de art. 50 din Legea nr. 273/2004 privind procedura adopției, republicată, cu modificările și completările ulterioare, până la ridicarea restricțiilor, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020.

(2) Pentru a beneficia de prevederile alin. (1), persoana îndreptățită transmite prin poșta electronică la agențiile pentru plăți și inspecție socială județene, respectiv a municipiului București o cerere prin care solicită acordarea în continuare a dreptului, însoțită de o adeverință eliberată de angajator prin care se certifică faptul că persoana își desfășoară activitatea într-un domeniu în care se mențin restricții de activitate. În cazul prelungirii indemnizației de concediu, persoana îndreptățită va depune și acordul scris al angajatorului pentru prelungirea perioadei de concediu.
....

Detalii
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iulie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire concediu crestere copil Cristinel82 Cristinel82 Buna ziua, anul acesta pe 26 decembrie imi expira concediul de crestere copil. Nu am reusit sa prind un loc la o cresa de stat din oras, iar de venituri pentru ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie Adina Vasilica Adina Vasilica Buna ziua, Incepand cu data de 06 aprilie 2020 ar trebui sa mi reiau activitatea la serviciu.Copilul are 1 an si 10 luni.Am depus dosarul de stimulent insa am ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani FLORICADAN FLORICADAN buna ziua ,am si eu o nelamurire .Copilul s-a nascut in 20 dec 2010 ,mama beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului pana la 2 ani respectiv 20 dec ... (vezi toată discuția)