avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Buna ziua. Avand in vedere OUG 147/2020 , am ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Buna ziua. Avand in vedere OUG 147/2020 , am rugamintea de a ...

Buna ziua.
Avand in vedere OUG 147/2020 , am rugamintea de a ma lamuri cum se aplica aceasta, respectiv in situatia in care in scoala/ clasa in care invata copilul meu in varsta de 9 ani se suspenda cursurile, trecandu-se la ON LINE, pot solicita concediu in baza OUG 147/2020?
Cu ce documente dovedesc acest lucru angajatorului, respectiv faptul ca la clasa unde invata copilul meu sunt suspendate cursurile in fata, acestea fiind on line?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:43, 26 Septembrie 2020
Cererea este însoțită de o declarație pe propria răspundere a celuilalt părinte, de o copie a certificatului/certificatelor de naștere al/ale copilului/copiilor .
Declarația pe propria răspundere a celuilalt părinte va conține elemente din care să rezulte că acesta nu a solicitat la locul său de muncă zile libere ce i s-ar cuveni potrivit prezentei ordonanțe de urgență, că nu are contractul de muncă suspendat pentru întreruperea temporară a activității angajatorului și nu se află în una dintre situațiile prevăzute la art. 1 alin. (6) din OUG 147/2020.

Desi actul normativ nu prevede, este posibil sa vi se solicite si dovada de la unitatea de invatamant ca, cursurile se tin online si aveti copilul înscris la aceasta,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In conformitate cu legea 19 si oug 147/2020, parintiii ai caror ... anemoni anemoni In conformitate cu Legea 19 si OUG 147/2020, parintiii ai caror copii invata in sistem hibrid, in saptamana cand invata online pot solicita zile libere? ce ... (vezi toată discuția)
Deci soțul dacă realizează venituri salariale întrun stat ... DayaF DayaF Deci soțul dacă realizează venituri salariale întrun stat membru UE ( OLANDA), poate declara pe proprie răspundere ca \" realizează venituri din salarii ... (vezi toată discuția)
Se pot da zile libere pt supravegherea copilului avand in vedere ... denisa25 denisa25 Se pot da zile libere pt supravegherea copilului avand in vedere scoala online ,pt un parinte care lucreaza de scurt timp pe contract nedeterminat , intr o ... (vezi toată discuția)