avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... In conformitate cu Legea 19 si OUG 147/2020, parintiii ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

In conformitate cu Legea 19 si OUG 147/2020, parintiii ai caror ...

In conformitate cu Legea 19 si OUG 147/2020, parintiii ai caror copii invata in sistem hibrid, in saptamana cand invata online pot solicita zile libere? ce documente sunt ncesare ?
Cel mai recent răspuns: anemoni , utilizator 12:47, 29 Septembrie 2020
Art. 2 din OUG 147/2020
(1) Persoanele prevăzute la art. 1 alin. (2) au dreptul la zile libere plătite pe toată perioada în care se decide limitarea sau suspendarea activităților didactice care presupun prezența efectivă a copiilor în unitățile de învățământ și în unitățile de educație timpurie antepreșcolară.
(2) Zilele libere se acordă la cererea părintelui care îndeplinește condițiile prevăzute la art. 1 alin. (2) și este definit la art. 1 alin. (3), depusă la angajatorul acestuia.
(3) Cererea prevăzută la alin. (2) este însoțită de o declarație pe propria răspundere a celuilalt părinte, de o copie a certificatului/certificatelor de naștere al/ale copilului/copiilor sau a documentului care atestă calitatea prevăzută la art. 1 alin. (3) în care solicită zilele libere, precum și, dacă este cazul de o copie a certificatului de încadrare în grad de handicap al copilului ori adultului în vârstă de până la 26 de ani. Declarația pe propria răspundere a celuilalt părinte va conține elemente din care să rezulte că acesta nu a solicitat la locul său de muncă zile libere ce i s-ar cuveni potrivit prezentei ordonanțe de urgență, că nu are contractul de muncă suspendat pentru întreruperea temporară a activității angajatorului și nu se află în una dintre situațiile prevăzute la art. 1 alin. (6).
(4) Modelele cererii și declarației pe propria răspundere prevăzute la alin. (3) se stabilesc prin ordin al ministrului muncii și protecției sociale, la propunerea Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(5) Angajatorul este obligat să acorde zilele libere dacă angajatul solicită acest drept în baza prevederilor prezentei ordonanțe de urgență.
[ link extern ]

Modelele de cerere si declaratie pe proprie raspundere le gasiti aici:
[ link extern ]
Asadar, ca si documentatie, avem cererea si declaratia pe proprie raspundere si din raspunsul dvs. inteleg ca putem sta in supraveghere copil doau 2 sapt din cele 4 dintr-o luna .Am inteles corect ? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. avand in vedere oug 147/2020 , am rugamintea de a ... mela2008 mela2008 Buna ziua. Avand in vedere OUG 147/2020 , am rugamintea de a ma lamuri cum se aplica aceasta, respectiv in situatia in care in scoala/ clasa in care invata ... (vezi toată discuția)
Se pot da zile libere pt supravegherea copilului avand in vedere ... denisa25 denisa25 Se pot da zile libere pt supravegherea copilului avand in vedere scoala online ,pt un parinte care lucreaza de scurt timp pe contract nedeterminat , intr o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! as dori sa stiu daca se acorda zile libere pt parinti ... MMirelaCornelia MMirelaCornelia Buna ziua ! As dori sa stiu daca se acorda zile libere pt parinti ai caror copii sunt in online datorita ratei de vaccinare a profesorilor de sub 60 %? Si ... (vezi toată discuția)