avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se pot da zile libere pt supravegherea copilului avand ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se pot da zile libere pt supravegherea copilului avand in vedere ...

Se pot da zile libere pt supravegherea copilului avand in vedere scoala online ,pt un parinte care lucreaza de scurt timp pe contract nedeterminat , intr o clinica medicala privata? Mentionez ca al 2 lea parinte locuieste in strainatate.
Care sunt conditiile de acordare a acestor zile pt a ti putea dupraveghea copilul ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:47, 15 Noiembrie 2020
Acordarea zilelor libere pentru supravegherea copilului nu este conditionata de vechimea in munca a persoanei respective sau de anumita perioada de timp lucrata la un angajator.

"Zilele libere se acordă obligatoriu de către angajator numai unuia dintre părinţi, în cazul familiilor care au copii mai mici de 12 ani sau copii cu dizabilităţi de până la 26 de ani înscrişi într-o unitate de învăţământ sau într-o unitate de educaţie timpurie antepreşcolară.

Zilele libere se acordă la solicitarea părintelui, printr-o cerere care trebuie însoţită de o declaraţie pe propria răspundere a celuilalt părinte, de o copie a certificatului de naştere al copilului sau a documentului care atestă calitatea de părinte în conformitate cu definiţia prevăzută de ordonanţă precum şi, dacă e cazul, o copie a certificatului de încadrare în grad de handicap a copilului ori adultului în vârstă de până la 26 de ani.

Declaraţia pe propria răspundere a celuilalt părinte va conţine elemente din care să rezulte că acesta nu a solicitat la locul său de muncă zile libere ce i s-ar cuveni potrivit OUG 147/2020 şi nu se află în una din următoarele situaţii: are contractul de muncă suspendat pentru întreruperea temporara a activităţii angajatorului (în condiţiile art. 52 alin. (1) lit. c) din Codul Muncii), este în concediul de creştere a copilului, este asistentul personal al unuia dintre copiii aflaţi în întreţinere, se află în concediu de odihnă/concediu fără plată sau nu realizează venituri supuse impozitului pe venit."
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In conformitate cu legea 19 si oug 147/2020, parintiii ai caror ... anemoni anemoni In conformitate cu Legea 19 si OUG 147/2020, parintiii ai caror copii invata in sistem hibrid, in saptamana cand invata online pot solicita zile libere? ce ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! as dori sa stiu daca se acorda zile libere pt parinti ... MMirelaCornelia MMirelaCornelia Buna ziua ! As dori sa stiu daca se acorda zile libere pt parinti ai caror copii sunt in online datorita ratei de vaccinare a profesorilor de sub 60 %? Si ... (vezi toată discuția)
Buna!am o intrebare.daca fetita mea a împlinit 12 ani in iulie ... andreijoe andreijoe Buna!Am o intrebare.Daca fetita mea a împlinit 12 ani in iulie 2020 ma incadreaza pentru a beneficia de 75% in plus la salar conform OUG 147/2020 ,cu ... (vezi toată discuția)