avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Alegeri locale
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Alegeri locale

In cazul in care in urma alegerilor locale un candidat a fost ales primar cui va reveni mandatul de consilier castigat de acesta, dar care a devenit vacant?
Cel mai recent răspuns: Neagoe_Victor , utilizator 18:33, 30 Septembrie 2020
În opinia mea, se vor aplica prevederile art. 100 alin. 33 din legea 115/2015, potrivit căruia, în caz de vacanță a mandatelor de consilieri aleși pe liste de candidați, supleanții vor ocupa locurile devenite vacante, în oridinea în care sunt înscriși pe liste.
Am omis sa mentionez ca candidatul este independent, si a castigat atat mandatul de primar cat si cel de consilier local. Deci ce se va intampla cu mandatul de consilier ?
Postul de consilier devine vacant.
in acest caz numarul de consilieri va deveni par, deci vor ramane 12 consilieri , ce este in afara legii.Nu este asa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier local propus de partid dupa alegeri eagle_free eagle_free Buna ziua. As dori sa stiu si eu daca un partid, care are reprezentativitate intr-un consiliu local, poate sau nu sa propuna o alta persoana in consiliu local ... (vezi toată discuția)
Supleant consilier local cata32 cata32 Supleantii sunt candidatii inscrisi in listele partidelor si care nu au fost alesi.Ei trebuie declarati supleanti de catre autoritate sau sunt prin ... (vezi toată discuția)
inlocuire consilier local demisionar Mircea Cristian Mircea Cristian Buna ziua! Care este Legea care reglementeaza inlocuirea unui consilier local care a demisionat din formatiunea politica pe care a reprezentat-o si ce ... (vezi toată discuția)