avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scrisori cu confirmare de primire pentru convocarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scrisori cu confirmare de primire pentru convocarea adunarii generale extraordinare

Buna ziua, imi puteti spune daca la adunarea generala extraordinara sunt necesare scrisori cu confirmare de primire catre cei care nu au semnat tabelul convocator? Noi interpretam legea ca aceste scrisori sunt exceptate la adunarile extraordinare. Oricum, termenul de afisare este 3 zile, nu ar fi timp de scrisori.
Cel mai recent răspuns: catali123456 , utilizator 08:46, 22 Ianuarie 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna aceasta discutie,
Poate mai citesc si altii care ne-au inebunit aici pe forum - ca trebuie anuntati si rasanuntati toti proprietarii sa participe la AG. Cum sa participe daca omu' nu este in tara, este plecat in concediu, ma rog, este plecat din localitate. Ii trimiti scrisoare recomandata, se cheltuie o multime de bani, trebuie sa astepti cel putin 10-15 zile ca scrisoarea neridicata sa se intoarca de la posta, tre' sa intocmesti situatii cu membrii prezenti, cu cei anuntati prin posta, cu cei care desi le-ai trimis scrisori, nu s-au prezentat...
Dupa parerea mea, zic la fel ca autorul topicului - cei care au propus ca in lege sa se procedeze asa, nu ca nu au stat niciodata la bloc, dar habar nu au pe ce lume traiesc. Mai bine si-ar vede de sedintele si prezenta lor la sedintele parlamentare. Cica vor sa elimine abuzurile... Buna masura de prevedere !
Daca o AG este convocata serios si hai, inteleg sa se intocmeasca si tabele cu semnaturi de luare la cunostinta despre data, ora, locul, continutul ordinei de zi - cine vrea si doreste sa participe, apoi, chiar o sa participe. Altfel cine nu vrea sa participe, poti sa-l convoci si cu fanfara de la Dealu Mare, ca nu vine ! Haideti sa fim seriosi, dar legea, pana la urma trebuie respectata.
Interesanta propunerea de anuntare/convocare alternativa a membrilor unei asociatii de participare la AG sau alte manifestari. Trebuie sa fie prevazute in statutul asociatiei si daca dovedesti ca l-ai informat,(email, SMS, etc.), poate sa mearga si la Haga sa faca reclamatie.
Cu stima,
Buna ziua "joannablue".

Sincer, va inteleg frustrarea.

Sa incercam sa depasim partea amuzanta a comentariilor.

Am intele din cele postate de catre dumneavoastra, ca aveti unele "probleme" cu " ... administratorul si cenzorul ... ".
Daca ma insel, imi cer scuze.

Pe cale de consecinta, va sfatuiesc , cat se poate de sincer, la urmatoarele :

Cel mai simplu si rapid lucru pe cere-l puteti face este o sesizare, IN SCRIS, in doua exemplare (dintre care unul pentru dumneavoastra, cu numarul si data inregistrarii), adresata catre "Biroul pentru coordonarea si supravegherea activitatii asociatiilor de proprietari/locatari" din cadrul primariei din proximitate.
Nu va costa nimic. .
Specificati in detaliu problema prezentata.

Daca mai sunt si alti vecini nemultumiti puteti sa redactati sesizarea si in numele acestora, cu conditia sa accepte mentionarea numelui, prenumelui, adresa exacta si semnatura.

Urmare a acestei sesizari, persoane abilitate vor efectua un control in ceea ce priveste activitatea conducerii asociatiei de proprietari

Cu siguranta primiti un raspuns scris in termen de 30 zile calendaristice.

Mult succes.

Cu stima.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunt nazdravanii, asa permite legea. Probabil si plata electronica la intretinere e o nazdravanie, :))) Pentru cei care nu doresc, ramine si versiunea vintage , tabel convocator, cauta proprietarii, plateste la casierie. Apropo, casieria nu e trecuta in lege, cum de se mai plateste cash ? :)))
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2020
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Afisul sau tabelul convocator omul70 omul70 Art.14 al.4 din Normele metodologice si Art.23 al.5 din Legea 230 ne spun care sunt metodele de a fi anuntati proprietarii cu privire la o adunare generala, ... (vezi toată discuția)
Adunarea generala reconvocata tomasso tomasso Tabelul convocator este obligatoriu la Ad. gen. reconvocata, chiar daca a fost afisata convocarea si exista tabelul de prezenta ? Ce primeaza tabelul ... (vezi toată discuția)
Un subiect delicat - convocatorul ag Costica33 Costica33 Buna ziua si sa scapam de nameti! Am o intrebare mare: in pregatirea adunarii generale e obligatoriu ca toti membrii asociatiei sa fi fost convocati si, in ... (vezi toată discuția)