avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scrisori cu confirmare de primire pentru convocarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scrisori cu confirmare de primire pentru convocarea adunarii generale extraordinare

Buna ziua, imi puteti spune daca la adunarea generala extraordinara sunt necesare scrisori cu confirmare de primire catre cei care nu au semnat tabelul convocator? Noi interpretam legea ca aceste scrisori sunt exceptate la adunarile extraordinare. Oricum, termenul de afisare este 3 zile, nu ar fi timp de scrisori.
Cel mai recent răspuns: catali123456 , utilizator 08:46, 22 Ianuarie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc pentru raspunsuri si pentru sfaturi.
Am notat sfatul referitor la biroul de la primarie pt coordonarea asociatiilor de proprietari. E posibil sa ne ajute mult pe viitor.
Am notat si opiniile contra.

In acest moment frustrarea mea este in primul rand pe lege. Sunt membru in comitet si incerc sa organizez o adunare generala extraordinara pentru ca nu sunt fonduri pentru iarna. Cu totii in comitet suntem la inceput, n-am mai facut niciodata asa ceva. Faptul ca trebuie sa ma duc la usa oamenilor sa semneze tabelul convocator pentru mine e foarte incomod si stanjenitor. Dupa trei ture in bloc am strans mai putin de 30% din semnaturi.
Mie legea mi se pare ca ignora complet realitatea timpurilor noastre. Oamenii nu mai sunt legati de casele lor ca acum 30-40 de ani. Sau pur si simplu nu deschid usa. Ganditi-va numai la un tanar vesnic cu castile pe urechi si care isi petrece serile in oras si weekendurile cine stie pe unde. Sau un batran care locuieste mai mult pe la copii. Va pot prezenta o lista lunga-lunga cu tot felul de categorii sociale de care stim sigur ca dintr-un motiv sau altul vor ignora sedintele noastre. Sa te chinui sa dai de ei sa semneze tabelul si sa te chinui sa le trimiti scrisori asta inseamna timp si bani aruncati in vant, ca sa ne aflam in treaba.

Legea trebuie regandita profund si ar trebui sa ia cumva in calcul mult mai mult responzabilizarea proprietarului. Care ar trebui sa fie obligat cu adevarat sa isi ingrijeasca proprietatea. Deci nu sa umblu eu cu tabelul si scrisoarea dupa el. Cumva sa fie el interesat sa afle care e starea blocului.

"Administratorul si presedintele fura" - pana si asta mi se pare depasit in timpurile noastre. Problema adevarata este "nu gasim un presedinte care sa se implice" si, ca o consecinta directa, "administratorul si cenzorul sunt neglijenti si indolenti". Cum ziceam, la noi in bloc comitetul a fost inlocuit acum 1,5 luni. In vechiul comitet erau numai oameni peste 70 de ani si am stat aproape un an fara presedinte (indisponibil pe motive medicale). Toti cei care suntem acum in comitet, am acceptat cu greu sa ne implicam si doar pentru ca suntem foarte ingrijorati. Cu totii avem altceva mai bun de facut decat sa gestionam un bloc de 100 de apartamente cu proprietari plecati care pe unde sau proprietari foarte in varsta care nu isi mai pot ingriji proprietatile cum trebuie.

Consider ca legea este deficitara si ignora complet realitatea sociala curenta.

"lasind banuiala ca de fapt va doriti ca legea sa fie modificata dupa niste pareri" => Da, imi doresc foarte mult ca legea sa fie modificata astfel incat sa ma ajute sa imi administrez proprietatea. Gestionarea unui bloc cu 100 de apartamente ma depaseste, dar nu am incotro, sunt nevoita sa ma implic.

Va multumesc inca o data tuturor pentru raspunsuri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inca o observatie si cu asta inchei, stiu cat de offtopic duc discutia.

Tot din realitatea sociala curenta face parte si vecinul care studiaza legile din pasiune si care imi demonstreaza cu legea in mana ca instituirea un fond de urgenta in criza e ilegal, ca transferarea unor bani blocati intr-un fond de reparatii in fondul e urgenta este ilegal, ca propunerea noastra de a tine o evidenta stricta si clara a fondurilor este doar dorinta de manipulare, ca opiniile noastre despre lege nu inseamna decat dezinformare. Si care, bineinteles, reproseaza lipsa scrisorilor, ca doar asa scrie in lege, nu?

Recunosc ca imi este greu, nu am timp de asta, nu vreau sa fiu intr-un asemenea rol si vreau foarte mult ca legea sa ma ajute in acest sens.
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2020
joannablue, utilizator
acest răspuns util
Buna ziua "joannablue".

1. Referitor la "Biroul pentru coordonarea si supravegherea activitatii asociatiilor de proprietari/locatari" din cadrul primariei din proximitate, in cadrul unor spete similare, trei utilizatori ai acestui forum au urmat sugestiile mele si au fost deosebit de multumiti de rezultatele obtinute, urmare a efectuarii acestui demers.
Ma abtin de la alte comentarii.

2. Referitor la "... Da, imi doresc foarte mult ca legea sa fie modificata ... ", va sugerez sa va adresati deputatilor si senatorilor care reprezinta zona teritoriala in care domiciliati, la birourile parlamentare ale acestora din teritoriu, formuland pe aceasta cale propuneri concrete in vederea modificarii legislatiei in vigoare.
Daca nu exista propuneri argumentate, legea in vigoare nu se modifica de la sine.
O simpla dorinta nu este suficienta in acest sens.

3. Referitor la "... nu gasim un presedinte care sa se implice ..." si tinand cont de implicarea dumneavoastra, va sugerez sa candidati la functia de presedinte al asociatiei de prrprietari.

Mult succes.

Cu deosebita stima si consideratie.
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2020
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari
~ Conținut șters la cerere ~
acest răspuns util
Si mai uluitor , daca tot ati citit legea, e ca nu puteti arata asa ceva :)))) . Exemplificati din lege cum se organizeaza aceasta activitate, ca exista reguli clare specificate in lege. Indubitabil nu ati citit legea. Se mentioneaza doar ca administratorul se ocupa si de asa ceva si...atit.

In contrast, despre "casieria electronica" se spun in lege mult mai multe lucruri:
Articolul 20
(1)Fiecare asociatie de proprietari este obligata sa detina un singur cont bancar.
(2)In vederea platii cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, datele de identificare ale contului bancar prevazut la alin. (1) se comunica tuturor proprietarilor prin afisare la avizier, odata cu lista de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari.
(3)Prin datele de identificare ale contului bancar mentionate la alin. (2) se intelege numele titularului contului, banca la care este deschis contul, sucursala si codul IBAN.
Articolul 67
(2)Administratorul este obligat sa foloseasca pentru platile curente si pentru incasari contul curent al asociatiei prevazut la art. 20 alin. (1), la care au acces pentru informare, in conditiile art. 2.184-2.190 din Legea nr. 287/2009, republicata, cu modificarile ulterioare, toti proprietarii. In acest cont sunt varsate, in termen de 24 de ore de la primirea acestora, toate sumele sau valorile primite in numele sau in contul asociatiei.
(3)Contul mentionat la alin. (2) poate fi utilizat si pentru plata cotelor lunare de contributie la cheltuielile asociatiei de catre proprietari.
Articolul 70 (1)Toate veniturile obtinute din exploatarea proprietatii comune, inclusiv veniturile din dobanzi bancare, apartin asociatiei de proprietari.
Articolul 71
(3)Sumele incasate pentru constituirea fondului de reparatii se depun, in conformitate cu prevederile prezentei legi, in contul asociatiei de proprietari prevazut la art. 20 alin. (1).
Articolul 72
(2)Fondul de rulment se depune in contul curent al asociatiei de proprietari, mentionat la art. 20 alin. (1).
Articolul 73
(2)Toate fondurile speciale ale asociatiei de proprietari se depun in contul asociatiei de proprietari, prevazut la art. 20, au evidenta separata si pentru fiecare se emite chitanta separata.

Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2020
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Adunarea generala reconvocata tomasso tomasso Tabelul convocator este obligatoriu la Ad. gen. reconvocata, chiar daca a fost afisata convocarea si exista tabelul de prezenta ? Ce primeaza tabelul ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca la sedinte nu sunt prezenti 50% + 1 dintre proprietari ? stanciu4444 stanciu4444 Ce se intampla daca la sedintele de bloc nu sunt prezenti 50% + 1 dintre proprietari ? De exemplu pentru luarea unor decizii cum ar fi: reparatii capitale, ... (vezi toată discuția)
Care este logica legii? VictorArditti VictorArditti In legea asociatiilor de proprietari se solicita tabele convocatoare pentru prima adunare generala si pentru cea reconvocata. Care este logica acestei ... (vezi toată discuția)