@adaman,
Stimabile, ma ocup de asociatii de locatari/proprietari de peste 30-35 de ani, asa ca, credeti-ma, stiu despre ce voprbesc. Asta daca incercati macar sa intelegeti despre ce vorbim, da?
Daca vreau, pot sa stiu daca dvs. ati deschie emailul pe care vi l-am trimis, la fel si SMMS-ul - chestia este sa aveti si dvs. dotatea tehnica necesara. Da, nu sunteti obligat sa va dotati cu cele ce dvs. ziceti / presupuneti ca nu ati avea fonduirile necesare, comunicarea aceasta se adreseaza altor proprietari, a celor care vor sa fie in rand cu vremurile acestea. Aveti dreptate, sunt oameni care nu folosesc nin telefonul fix, dar pe acestia ii cunosc si chiar ma asigur ca au luat cunostinta despre ceea ce vrem sa discutam la AG sau alta adunare.
Ceea ce nu intelegeti dvs. este ca trimiterea de email-uri si SMS-uri de catre asociatii se face
doar catre cei interesati, adica acei proprietari care comunica asociatiei nr. de telefon mobil si adresa de mail, da? Cum sa trimit asa ceva unui cetatean care nu are nici telefon mobil; si nici un calculator amarat? Acei proprietari despre care faceti vorbire, citesc anuntul/convocatorul afisat la
loc foarte vizibil, chiar nu mai au nevoie sa semneze un tabel convocator si chiar se prezinta la AG, spre deosebire de cei carora chiar primesc invitatia de participare prin SMS, email sau scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Se dovedeste ca nu ati citit cu atentie L 196/2018.
Legea zice ca asociatia trebuie sa afiseze la avizier cate si mai cate, contracte de prestari de servicii, contracte de munca, hotarari ale AG, decizii ale com. ex. , ... Unei asociatii i-ar trebui un avizier de 50-100 mp si nu cred ca i-ar ajunge.
Noroc ca acum, oameni inteligenti au construit platforme electronice unde poti sa afisezi si nr. de la pantofii fiecarui proprietar - conditia este ca fiecare proprietar
interesat sa se doteze cat de cat cu un calculator sau chiar un telefon mobil mai de Doamne-ajuta. Aici nu pricepeti dvs. si ati ramas in urma. V-am zis, nu aveti nicio obligatie sa va dotati cu tehnica. In schimb, se doteaza cei interesati.
... Suciti si rasuciti un lucru asa de simplu , mai ales d-na / d-ra joannablue , lasind banuiala ca de fapt va doriti ca legea sa fie modificata dupa niste pareri , mai mult sau mai putin personale...
Lucrurile vi se par simple, dar nu este deloc asa. Vedeti ce zice initiatorul topicului:
...Faptul ca trebuie sa ma duc la usa oamenilor sa semneze tabelul convocator pentru mine e foarte incomod si stanjenitor. Dupa trei ture in bloc am strans mai putin de 30% din semnaturi. ...
Si asta la fiecare incercare de convocare a unei AG... Dar de ce, suntem catigati la Loto? Cu ce-am gresit, de suntem obligati sa va anuntam de 3-4 ori sa binevoiti sa participati la o AG?
In fine, sunt multe de spus, dar aglomeram topicul si chiar nu intentionez acest lucru !