avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scrisori cu confirmare de primire pentru convocarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scrisori cu confirmare de primire pentru convocarea adunarii generale extraordinare

Buna ziua, imi puteti spune daca la adunarea generala extraordinara sunt necesare scrisori cu confirmare de primire catre cei care nu au semnat tabelul convocator? Noi interpretam legea ca aceste scrisori sunt exceptate la adunarile extraordinare. Oricum, termenul de afisare este 3 zile, nu ar fi timp de scrisori.
Cel mai recent răspuns: catali123456 , utilizator 08:46, 22 Ianuarie 2021
@adaman,

Stimabile, ma ocup de asociatii de locatari/proprietari de peste 30-35 de ani, asa ca, credeti-ma, stiu despre ce voprbesc. Asta daca incercati macar sa intelegeti despre ce vorbim, da?
Daca vreau, pot sa stiu daca dvs. ati deschie emailul pe care vi l-am trimis, la fel si SMMS-ul - chestia este sa aveti si dvs. dotatea tehnica necesara. Da, nu sunteti obligat sa va dotati cu cele ce dvs. ziceti / presupuneti ca nu ati avea fonduirile necesare, comunicarea aceasta se adreseaza altor proprietari, a celor care vor sa fie in rand cu vremurile acestea. Aveti dreptate, sunt oameni care nu folosesc nin telefonul fix, dar pe acestia ii cunosc si chiar ma asigur ca au luat cunostinta despre ceea ce vrem sa discutam la AG sau alta adunare.
Ceea ce nu intelegeti dvs. este ca trimiterea de email-uri si SMS-uri de catre asociatii se face doar catre cei interesati, adica acei proprietari care comunica asociatiei nr. de telefon mobil si adresa de mail, da? Cum sa trimit asa ceva unui cetatean care nu are nici telefon mobil; si nici un calculator amarat? Acei proprietari despre care faceti vorbire, citesc anuntul/convocatorul afisat la loc foarte vizibil, chiar nu mai au nevoie sa semneze un tabel convocator si chiar se prezinta la AG, spre deosebire de cei carora chiar primesc invitatia de participare prin SMS, email sau scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Se dovedeste ca nu ati citit cu atentie L 196/2018.
Legea zice ca asociatia trebuie sa afiseze la avizier cate si mai cate, contracte de prestari de servicii, contracte de munca, hotarari ale AG, decizii ale com. ex. , ... Unei asociatii i-ar trebui un avizier de 50-100 mp si nu cred ca i-ar ajunge.
Noroc ca acum, oameni inteligenti au construit platforme electronice unde poti sa afisezi si nr. de la pantofii fiecarui proprietar - conditia este ca fiecare proprietar interesat sa se doteze cat de cat cu un calculator sau chiar un telefon mobil mai de Doamne-ajuta. Aici nu pricepeti dvs. si ati ramas in urma. V-am zis, nu aveti nicio obligatie sa va dotati cu tehnica. In schimb, se doteaza cei interesati.
... Suciti si rasuciti un lucru asa de simplu , mai ales d-na / d-ra joannablue , lasind banuiala ca de fapt va doriti ca legea sa fie modificata dupa niste pareri , mai mult sau mai putin personale...

Lucrurile vi se par simple, dar nu este deloc asa. Vedeti ce zice initiatorul topicului:
...Faptul ca trebuie sa ma duc la usa oamenilor sa semneze tabelul convocator pentru mine e foarte incomod si stanjenitor. Dupa trei ture in bloc am strans mai putin de 30% din semnaturi. ...

Si asta la fiecare incercare de convocare a unei AG... Dar de ce, suntem catigati la Loto? Cu ce-am gresit, de suntem obligati sa va anuntam de 3-4 ori sa binevoiti sa participati la o AG?
In fine, sunt multe de spus, dar aglomeram topicul si chiar nu intentionez acest lucru !
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2020
Adam Grecu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ Adam Grecu

@ latka

Quod erat demonstrandum.

Cu stima si consideratie.
Habar n-am ce ați demonstrat. Dacă ați demonstrat ceva :)))

Adrian Sulea a scris:

@ Adam Grecu

@ latka

Quod erat demonstrandum.

Cu stima si consideratie.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ latka

:)))))))))))))))))))

Nu am demonstrat absolut nimic.

Atat dl. Adam Grecu, cat si dumneavostra, ati demonstrat ceva.
Benefic.

Daca aveti neclaritati, recititi-va postarile.

Probabil ca nu va vine sa credeti ca v-am dat dreptate.
Doar atunci cand aveti ............................
Stupoare, cumva ?

Amuzant comentariul dumneavoastra acid.

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Doar bine.
wow, foloseste cineva tabel convocator si se duce din usa in usa? la noi in bloc nu s-a intamplat niciodata asa ceva

Alte discuții în legătură

Adunarea generala reconvocata tomasso tomasso Tabelul convocator este obligatoriu la Ad. gen. reconvocata, chiar daca a fost afisata convocarea si exista tabelul de prezenta ? Ce primeaza tabelul ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca la sedinte nu sunt prezenti 50% + 1 dintre proprietari ? stanciu4444 stanciu4444 Ce se intampla daca la sedintele de bloc nu sunt prezenti 50% + 1 dintre proprietari ? De exemplu pentru luarea unor decizii cum ar fi: reparatii capitale, ... (vezi toată discuția)
Care este logica legii? VictorArditti VictorArditti In legea asociatiilor de proprietari se solicita tabele convocatoare pentru prima adunare generala si pentru cea reconvocata. Care este logica acestei ... (vezi toată discuția)