avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proiectant nu face referat receptie casa / Legea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proiectant nu face referat receptie casa / Legea 7/2020 intabulare constructii fara autorizatie/receptie

Buna ziua

Am urmatoarea situatie :
Am inceput constructia unei locuinte P+1 in baza unui proiect si a unei autorizatii de constructie. Totul respectat la virgula dpdv documente.

Pe santier au aparut mici abateri pe partea de structura ce au fost remediate. Proiectantul insa nu este de acord cu aceste remedieri, el sugereaza demolarea si refacerea totala a partilor unde sunt abateri. In urma mai multor discutii cu oameni de specialitate am ajuns la concluzia ca remedierile sunt absolut in regula iar proiectantul este "mai catolic decat papa" in aceasta situatie. Nu este un om cu care sa se poata discuta si o tine strict pe a lui.

In acest moment sunt in situatia in care, fie merg in continuare cu el si demolez o mare parte din ce am construit si (poate) afectez si ce este bine facut, fie gasesc o alta solutie in a merge fara el.

Avand in vedere ca la obtinerea receptiei constructiei (necesara pentru intabulare) voi avea nevoie de referatul lui prin care confirma ca lucrarea a respectat intocmai proiectul - referat ce probabil nu il voi obtine - ma vad in imposibilitatea de face receptia si pe urma intabularea.


Am vazut ca a aparut o lege anul acesta (legea 7/2020) ce permite intabularea constructiilor fara autorizatie / fara receptie. Ma pot incadra in aceasta lege ? Rog sfaturi.

Doresc de la inceput ca discutia sa fie mai mult juridica decat axata pe constructii/inginereasca. Pe scurt, situatia care e generat acest blocaj cu proiectantul este referitoare la niste elemente care sunt deviate cativa centimetri (mai putin de 5), nu afecteaza pozitionarea casei, retrageri fata de vecini, etc.

Rog un moderator sa mute topic-ul intr-o zona mai adecvata, eu nu gasesc cum anume sa fac asta.

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2020
ady_2004, utilizator
Cel mai recent răspuns: Romeo Valentin , Expert judiciar 19:47, 1 Octombrie 2020
Legea 7 de care faceți vorbire nu va este aplicabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pentru nerespectarea autorizatiei de constructie? GheorgheM90 GheorgheM90 Buna ziua, as avea nevoie de o parere referitoare la urmatoarea situatie. Am construit o casa pentru care proiectantul si constructorul au decis ... (vezi toată discuția)
Construcție fără autorizație. care este procedura de intrare în legalitate? ludo ludo Buna ziua, Scuze daca nu am ales forumul corespunzator, rog mediatorul sa-l dirijeze corect. O cunostinta , fara acces la internet, ar vrea sa stie cum ar ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie ladaru ladaru cum se poate intabula o constructie construita acum vreo 40 de ani fara autorizatie de construire, exista ceva lege care sa specifice ca o constructie care are ... (vezi toată discuția)