avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Urmeaza sa fac prima achizitie pe firma din UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Urmeaza sa fac prima achizitie pe firma din UE

Buna ziua,

Urmeaza sa fac prima achizitie pe firma din UE, si anume o lentila foto care costa 1500 EUR. Va fi luata de pe Ebay din Germania. Intrebarea mea este daca voi plati alte taxe/TVA atunci cand ea soseste in tara?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Palaghia , Contabil 16:17, 15 Februarie 2021
Nu. Veti plati TVA-ul german, daca nu sunteti inregistrat in scopuri de TVA cf. art. 316 sau 317, daca vanzatorul este persoana impozabila acolo iar dvs. nu sunteti inregistrat in scopuri de TVA, urmand sa aplicati prevederile art. 268 alin. 4
Daca sunteti inregistrat in scopuri de TVA cf. art. 316 faceti taxarea inversa in tara, furnizorul emite factura fara TVA daca e persoana impozabila.
Daca inregistrarea dvs. este pe art. 317 (exclusiv operatiuni intracomunitare) veti plati 19% in tara, furnizorul emite factura fara TVA daca e persoana impozabila.
In ambele situatii declarati operatiunea in D390.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare masina din germania pe firma RMR2018 RMR2018 Buna ziua Am o firma de transport marfuri, sunt platitor de TVA si inregistrat cu servicii intracomunitare daca vreau sa cumpar o masina veche din Germania ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura reclama facebook georgiana.ion georgiana.ion Buna ziua! Am achizitionat servicii de promovare-facebook ads- de la Facebook.Plata accestor servicii se face direct din contul bancar de card al companiei si ... (vezi toată discuția)
Factura din polonia cu tva 19% MuscaAnca MuscaAnca Am primit o factura din Polonia, in lei, cu TVA romanesc 19%. Furnizorul nu are inscris pe factura cod de TVA romanesc. Codul de TVA polonez e valid in VIES. ... (vezi toată discuția)