avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pentru eliberarea unei pasaport trebuie sa platesti o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pentru eliberarea unei pasaport trebuie sa platesti o taxa pentru ...

Pentru eliberarea unei pasaport trebuie sa platesti o taxa pentru pașaportul. Daca nu platesti taxa, nu primesti un pasaport? Ma refer ca ai drept la pasaport lege nr. 10 din 8 ianuarie 1990
ART. 2
Fiecare cetatean roman are dreptul la eliberarea unui pasaport pe baza caruia sa poata calatori in strainatate, vizele romane de intrare-iesire fiind desfiintate.
Adica un funcționar public poate sa imi refuza pasaportul daca nu platesc taxa? Nu incalca leagea Art. 297 Abuzul in serviciu?
(1) Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește în mod defectuos și prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.
Cel mai recent răspuns: Carmi987 , utilizator 18:39, 4 Octombrie 2020
Exista o lege ca am dreptul sa muncesc? Am muncit acuma am pensie de 500 lei stiti cat costa buletinul? Daca nu am bani pentru buletin nu am nici un drept?
Ce fac alti care nu pot sa lucreaza, sunt bolnav si si. Nu conteaza le luam toate drepturile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru iesirea din tara a unui parinte cu un minor ... mariabubu mariabubu Acte necesare pentru iesirea din tara a unui parinte cu un minor (celalalt parinte nu poate parasi tara) (vezi toată discuția)
Care este rostul amenzii pt buletinul expirat? brendahaus brendahaus Daca ai pasaport valid atunci cand iti expira buletinul, de ce se prevede plata amenzii de 40-80 lei? In ordonanta aia de urgenta nu scrie care e motivul, e ... (vezi toată discuția)
Acte necesare iesire din tara minor! Andyandy22 Andyandy22 Salut, am 17 ani si as vrea sa stiu exact ce acte imi trebuiesc pentru a pleca din tara timp de 2 saptamani. Stiu doar ca imi trebuie procura de la ambii ... (vezi toată discuția)