Buna ziua.
Doresc sa achizitionez un teren impreuna cu o casa batraneasca. Proprietarul are acte de proprietate, cadastru, doar pe o parte a terenului, mai multe loturi, 1/2 de curte (intravilan) + teren arabil (extravilan).
Pe cealalta suprafata aproximativ identica ( 1/2 curte + livada+ vie+ pasune) detine o chitanta de mana din 1998 incheiata cu titularul titlului de proprietate. In acea chitanta era stipulat ca, ulterior sa se incheie contractul de vanzare-cumparare, insa proprietarul nu a mai ajuns, acesta locuind la sute de km distanta, iar la acea data acesta avand o varsta inaintata (80-90 ani).
Intre timp, proprietarul de la care doresc sa achizitionez, lucreaza suprafetele, plateste impozit la primarie, etc.
Cum poate deveni acesta proprietar pentru a-mi putea vinde aceste suprafete ?
Poate fi invocata uzucapiunea sau posesia tabulara ?
Sau cum altfel pot intra eu in posesia terenului fara documente ?
Astept cu interes raspunsurile dvs.
Va multumesc anticipat.
.... Certificat de deces.... care ....unde se gaseste ? La primaria unde s-a nascut ? ... Nici macar nu se cunoaste exact daca a decedat ( se presupune doar, datorita varstei inaintate de la data incheierii chitantei de mana), nu se cunoaste data decesului....
La starea civila a localitatii unde a domiciliat.
Dar...in 1998 erau notari. Cat au incheiat chitanta de mana, de ce nu s-au prezentat la un birou notarial?De fapt, de ce nu s-au dus direct la notar, de ce au incheiat aceasta chitanta de mana? Ca sa nu dea bani la notar...
De ce in tot acest timp cumpatarotul nu a intreprins nicio actiune, ca sa obtina un contract legal?
Situatia de acum este consecinta delasarii timp de 22 de ani.. Deci...asteptati-va la umblatura. Sunati, interesati-va, umblati, procurati acte, contactati un avocat, vorbiti cu un notar. Asta e pretul nepasarii.
la starea civila a localitatii unde a domiciliat.... Oare unde a domiciliat ? Plecat din copilarie.... Oare de unde sa stie detinatorul actual unde a domiciliat unchiul sau proprietar ? Intr-o viata de om poti schimba N domicilii !
Uzucapiune
holiday
Parintii au cumparat cu chitanta de mana in 1956 un teren pe care ulterior au construit o casa. Dupa decesul parintilor eu si fratele meu (singurii ... (vezi toată discuția)