avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! În actul de vizare a unui imobil scrie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! În actul de vizare a unui imobil scrie așa:Imobilul ...

Bună ziua! În actul de vizare a unui imobil scrie așa:Imobilul este grevat cu drept de uzufruct viagera în favoarea ........căsătorită cu........) Ce drepturi are asupra imobilului soțul persoanei care are dreptul de uzufruct? Dar după decesul soției el are drept de uzufruct asupra acelui imobil? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristina Filimon , Avocat 15:44, 7 Octombrie 2020
Răspunsul pe scurt: soțul nu are niciun drept.
Uzufructul este cel mult viager și se stinge în momentul decesului uzufructuarului. Dacă soția moare, uzufructul nu se transmite soțului și/sau moștenitorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de uzufruct al sotului casiba casiba Buna ziua! La data constituirii dreptului de uzufruct uzufructuarul era casatorit. Dupa decesul lui sotia mai are drept de uzufruct? (vezi toată discuția)
Uzufruct viager intre soti iulia pinzaru iulia pinzaru Buna ziua, as dori va rog niste lamuriri...In extrasul CF, apare proprietar sotul in urma mostenirii cu o cota 1/1 iar, la foaia de sarcini ,apare sotia cu ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)