avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Identificare pozitie boxa la subsol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Identificare pozitie boxa la subsol

Buna ziua,
Ma intereseaza cum as putea identifica pozitia unei boxe in subsolul unui bloc.
Mentionez ca am achizitionat un apartament, care a venit si cu o boxa in subsol (boxa XY conform contract vanzare-cumparare). dar am dificultati in a o identifica in subsol. In cadastru nu apare pozitia exacta a boxei, ci doar planul ei teoretic (pereti + usa intrare).
Trebuie sa existe un plan al acelui subsol? Daca da, unde l-as putea gasi?
Mentionez ca am intrebat la Asociatia de Proprietari, dar aparent nici ei nu sunt siguri...
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: col409 , utilizator 16:48, 23 Noiembrie 2024
mitabiciclista a scris:

Cand ati cumparat apartamentul nu ati intrebat vanzatorul care e boxa?Nu ati vazut-o inainte?

Am cumparat apartamentul de la mostenitorii legali ai proprietarului original, care a decedat de curand. Acei mostenitori nu au stiut si nu stiu pozitia corecta a boxei - ei in sine nu au vazut niciodata boxa si nu au folosit-o vreodata, dar stiu ca ar trebui sa existe din vorbele dansei (si dupa cum am zis, apare si pe acte etc).
In cazurile in care bunul imobil cu destinatia de locuinta se instraineaza o data cu anexa boxa ,in documentul de transmitere drept de proprietate vanzatorul are obligatia sa predea documentele aferente in care sa fie individualizata inclusiv anexa
Bună seara,
Care este prevederea legală exactă pentru așa ceva? Dar pentru a cere cartea imobilului? Întreb deoarece se pare că va trebui sa incep pe cale oficială demersurile...

ynocentta a scris:

In cazurile in care bunul imobil cu destinatia de locuinta se instraineaza o data cu anexa boxa ,in documentul de transmitere drept de proprietate vanzatorul are obligatia sa predea documentele aferente in care sa fie individualizata inclusiv anexa

Domnule înțelept, Nu îmi vine să cred cât de obtuză poate fi gândirea unui om care nu vrea să ofere o soluție. Eu nu o suspectez de rea credință sau de înșelăciune pe doamna care mi-a vândut apartamentul împreună cu boxa.
Cum își poate imagina cineva că un bărbat care a trăit o viață într-un apartament situat la etajul 3 dintr-un bloc cu 3 etaje, fără lift, nu este cel puțin ajutat de către comunitate? Cum își poate imagina cineva că într-un bloc, unde pe scara de bloc unde sunt doar 12 apartamente, vecinii nu se cunosc între ei? Cum își poate imagina cineva că măcar o dată pe an vecinii nu se întâlnesc în zona boxelor, dacă nu la adunarea generală a asociației, unde se discută situația boxelor de la subsol? Cum își poate permite un administrator să închidă ochii la subsolul blocului, unde se presupune că există niște reguli de respectat. În cvartalul de blocuri rusești de lângă academia militară există un program cu rândul la serviciul de verificare zilnică a boxelor din subsol (siguranța stării de fixație, a ușilor, a instalațiilor, stingerea luminilor etc.), lucru care se aduce la cunoștință zilnică a administrației. Aici este vestul sau estul sălbatic? Nu vedeți că atitudinea este una ostilă? Ce vină are un om care nu are toate detaliile? Ce rost mai are administrația unei asociații de proprietari? Eu nu vreau să dau în judecată pe nimeni. Vreau să se facă bine mintea bolnavă a unor semeni, să eliminăm invidia din viețile noastre, să ne ajutăm unul pe celălalt. Fiți oameni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat un apartament cu boxă la subsol. notarul a validat ... col409 col409 Am cumpărat un apartament cu boxă la subsol. Notarul a validat existența apartamentului și a boxei. Apartamentul există, dar boxa nu se poate ... (vezi toată discuția)
Cum imi recuperez boxa jeni1234 jeni1234 Am cumparat de curand un apartament iar in contract mi s-a specificat ca mi se cedeaza dreptul la o boxa in subsol. O boxa ce le apartinea de 10 ani de zile ... (vezi toată discuția)
Recuperare boxa subsol Ioana671 Ioana671 Buna ziua! In contractul de cumparare a apartamentului este specificat ca apartamentul are si boxa. Nu sunt specificati exact mp ai boxei, doar cota parte ... (vezi toată discuția)