avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna in funcție de orele lucrate.Buna ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna in funcție de orele lucrate.Buna ziua,dacă ...

Buna ziua! Sper că este ok categoria in care întreb. Dacă m-ați putea ajuta cu un răspuns, va rog.
Sunt angajata de la sfârșitul lunii ianuarie , program 6 h /zi, weekendul lucrat: unul da, unul nu, deci într-o lună pot prinde 2 sau 3 weekenduri lucrate. Sambetele 9 h, duminica 6h. Mi-am luat concediu de odihna de pe data de 31 august , 9 zile lucrătoare. Mi s-a explicat că perioada stării de urgență a diminuat zilele de concediu, am înțeles asta. Salariul meu : minimul pe economie.
Acum, angajatorul îmi spune că nu aveam dreptul la cele 9 zile de concediu , pentru că în tot acest timp de când lucrez nu aveam 160 h lucrate, iar eu am fost plătita mereu salariul minim, zicând că am fost plătita in plus . (Unele luni cred că aveam 150 ore, altele 165... ) Și că de acum înainte nu mai am dreptul la concediu odihna cu plata , iar următoarele 9 zile concediu nu vor fi plătite, cum ar veni mai trebuie sa sar peste următoarele 9 zile de concediu. ( Știu că nu mai sunt 21 zile, sunt mai puține ).Este adevărat/ legal ceea de zice angajatorul ? Nu am mai auzit așa ceva. Sa nu uitam că lucrez și weekendurile.
Ciudat e că toată lumea care lucrează în acea clădirile e plătită cel puțin minimul pe economie și beneficiază de concediu odihna, având același program de munca.
A, și încă o întrebare : mi s-a zis că voi fi plătită cu ora de acum înainte . Asta cred că ar da sub salariul minim in unele luni, iar în altele peste, în funcție de ore. Este legal ?

Mulțumesc , zi buna !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 12 Octombrie 2020
Ca sa intelegem mai bine , precizati :
1, numarul de zile de Co prevazute in c.i.m.

2. perioada ( de la ... pana la ... ) de somaj tehnic

3. ati lucrat toate zilele ? ... de unde reiese diferenta de ore?
1. In contract sunt precizate 21 zile.

2. Șomajul tehnic a fost pe luna aprilie și jumatare din luna mai , din aprilie până 15 mai a fost șomajul tehnic.

3. Din cauza că turele sunt de 6h, pe schimburi și se lucrează un weekend da, unul nu, in unele luni nu se făceau 160 h. ( Sâmbătă se lucrează 9 h, duminică 6 h). Salariul este minim, nu exista spor sau plata suplimentara pt weekend lucrat , de unde se supărarea mea, pentru că merit sa fiu plătită salariul minim chiar daca nu sunt 160 h. Iar dintr-o dată angajatorul mi-a zis că toate lunile acestea mi-a platit ore in plus , de aceea nu am dreptul la concediu de odihna.

Mulțumesc.

Cornel Vasile a scris:

Ca sa intelegem mai bine , precizati :
1, numarul de zile de Co prevazute in c.i.m.

2. perioada ( de la ... pana la ... ) de somaj tehnic

3. ati lucrat toate zilele ? ... de unde reiese diferenta de ore?

Pentru somaj tehnic, nu se calculeaza zile de CO .... pentru restul zilelor lucrate da ... durata timpului de munca nu afecteaza durata CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna si weekendurile lucrate ioanatd ioanatd Va rog sa ma ajutat in clarificarea drepturilor salariatilor ce lucreaza 2 weekenduri pe luna (respectiv 2 sambete si doua duminici). Care este modul de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru cim cu 8h/saptamina si pentru cim cu 20h/sapt LIVIA CARMEN LIVIA CARMEN buna seara, 1. va rog sa-mi spuneti pt. un cim cu program de lucru de 8h/saptamina cat este durata co/an, programul de lucru este repartizat astfel ; luni-3h, ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru c.i.m. cu durata 8 ore / luna trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Urmeaza sa incheiem un c.i.m. cu durata de 8 ore / luna. Practic angajatul va lucra o zi pe luna. In acest caz, de cate zile de concediu pe an ... (vezi toată discuția)