avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... bună seara. acum câteva zile țeava principala de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

bună seara. acum câteva zile țeava principala de apa care ...

bună seara.
acum câteva zile țeava principala de apa care alimentează coloana a cedat în dreptul apartamentului meu,pe ghena.
vecina de sub mine spune ca ma da în judecata. apartamentul l-am cumpărat în urma cu 2 ani.
Nu aveam de unde sa știu, în ce stadiu se afla țeava de apa.
ce pot face?
va mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: adimoscaty , utilizator 14:05, 15 Octombrie 2020
doresc sa mai precizez ca acea ghena se afla în interiorul apartamentului. în zona bucătăriei. trece prin interiorul apartamentului meu.
la ascotiatie am fost astăzi. doamna a spus ca nu are nici o treaba cu ce se întâmplă în apartamentul meu.
Nu prea se intelege, coloana de apa e la vedere !? Daca acea coloana de apa nu e fizic in interiorul apartamentului dvs. , nu aveti vreo responsabilitate.
țeavă nu este la vedere. este o ghena îngustă în interiorul apartamentului .pe care sunt vreo 3 țevi.

latka a scris:

Nu prea se intelege, coloana de apa e la vedere !? Daca acea coloana de apa nu e fizic in interiorul apartamentului dvs. , nu aveti vreo responsabilitate.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci teava este intr-o nisa (ghena este locul in care se arunca gunoiul) si trece pe la toate apartamentele de sus pina jos, asa e ? Din acea teava se alimenteaza apartamentele printr-un racord in dreptul fiecaruia. Conducta din nisa este parte comuna pentru toate apartamentele care sunt racordate la ea. Vina si pagubele se impart la toti cei care se alimenteaza din acea conducta, inclusiv vecina de la etajul imediat inferior.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2020
latka, utilizator
exact. o nișă care este pe peretele meu din bucătărie. prin care țevile trec de la parter pana la etajul 4. din acea teava se alimentează fiecare individual printr-un teu.
am folosit greșit termenul ghena.
latka a scris:

Deci teava este intr-o nisa (ghena este locul in care se arunca gunoiul) si trece pe la toate apartamentele de sus pina jos, asa e ? Din acea teava se alimenteaza apartamentele printr-un racord in dreptul fiecaruia. Conducta din nisa este parte comuna pentru toate apartamentele care sunt racordate la ea. Vina si pagubele se impart la toti cei care se alimenteaza din acea conducta, inclusiv vecina de la etajul imediat inferior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea cheltuielilor la asociația de proprietari: cum se plătesc pierderile de apă și reparațiile de la subsol dacă sunt proprietari cu coloană de alimentare individuală? CAlexandraRaluca CAlexandraRaluca Buna seara! Problemele noastre , ale locatarilor, au început în luna iulie când o țeavă de la subsolul blocului s a spart. Că prin minune după părerea ... (vezi toată discuția)
Despre coloane apa bloc. in interior apartament , exista o ghena ... laura1016 laura1016 Despre coloane apa bloc. In interior apartament , exista o ghena zidita , cu suprafata de 0.3x0.5m=0.15m2 . In interior sint tevile verticale [coloanele] ... (vezi toată discuția)
Verticala comuna apa rece bucatarie... o-problema o-problema am si eu o mica mare problema,conductele care imi alimenteaza cu apa rece/calda bucataria,sunt conectate la cele doua verticale(apa rece/calda) din ... (vezi toată discuția)