avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pentru un program de lucru inegal, de ex de luni pana ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pentru un program de lucru inegal, de ex de luni pana vineri ...

Pentru un program de lucru inegal, de ex de luni pana vineri 7 ore si sambata 5 ore, pentru a face 40 ore/saptamana, este necesara acordarea de doua zile consecutive de repaus, respectiv duminica si luni?
Sau pot considera pentru ziua de sambata, cand se lucreaza de la 06:00 la 13:00, ca repaosul de 48 de ore consecutive poate sa dureze pana luni, la ora 13:00, cand poate intra din nou in tura?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2020
corina.slav, utilizator
Cel mai recent răspuns: corina.slav , utilizator 12:24, 15 Octombrie 2020
Este obligatorie acordarea a 48 ore consecutive de repaus ...... angajatorul trebuie să asigure un interval de cel puțin 48 de ore libere între ultima tură dintr-o săptămână și prima tură din săptămâna următoare.

Cum se acorda repausul saptamanal in cazul celor care lucreaza in schimburi
www.avocatnet.ro/articol_406...
Va multumesc - foarte clar articolul.
Inca o intrebare pentru clarificare, va rog. Se precizeaza in articol ca in cazul in care se lucreaza sambata, chiar daca se acorda 48 ore repaus, pentru orele respective trebuie platit un spor. Nu este mentionat un % anume - exista vreo reglementare in acest sens sau sporul va fi agreat la nivel de contract colectiv?
Sporul nu are un cuantum minim sau maxim mentionat in legislatie ... Acesta se stabileste prin c.i.m./c.c.m. aplicabil , reg.intern
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Libere pentru munca din we paul_stanescu paul_stanescu Buna ziua, Am urmatoarea situatie: La fiecare saptamani lucrez sambata si duminica (total 15 ore). Pana de curand aveam 2 zile libere in cursul saptamanii, ... (vezi toată discuția)
Repaus saptamanal - obligatoriu 2 zile consecutive? ASL ASL Codul muncii la art. 137 alin.1), mentioneaza repausul saptamanal de 48 de ore consecutive (sambata si duminica) iar la alin. 2), este mentionat faptul ca ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare - munca in ture Ada30teo Ada30teo Daca am salariati care lucreaza in ture 1 saptamana 6 h/zi de luni pana vineri si Sambata+Duminica 10h/zi, iar in saptamana urmatoare lucreaza doar de luni ... (vezi toată discuția)