avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Curs post-universitar de Evaluator de risc ssm...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Curs post-universitar de Evaluator de risc ssm...

Buna ziua !
Am terminat un curs post-universitar de Evaluator de risc si auditor in domeniul SSM, mi-am facut un PFA , sunt in curs de abilitare ITM pentru serviciu extern.
Intrebare: in cadrul PFA infiintat am dreptul sa ofer servicii de instructaj SU/SSM pe baza de cntract cu firme/pfa-uri ?
Daca da, atunci acest lucru este conditionat de abilitare, sau pur si simplu avand deja pfa cu caen corespunzator pot face deja aceste servicii ?
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2020
andreanovak, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:07, 16 Octombrie 2020
Buna ziua,
Raspunsul il gasiti in H.G. 1425/2006
Aveti nevoie de acea abilitare pentru a va desfasura activitatea ca SEPP-Serviciu Extern de Prevenire si Prtectie.
Si, cum am mai spus, conditiile de a obtine aceasta abilitare le gasiti in H.G. 1425/2006
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2020
Ionut.ion, utilizator
Trebuie sa obtineti mai intai abilitarea ca SEPP de la comisia existenta in cadrul ITM. Poate fi o problema cursul pe care l-ati terminat, in sensul ca acesta trebuie sa fie agreat de catre Inspectia muncii.
Cine a organizat cursul ? Diploma este semnata si de Ministerul invatamantului ?
Daca veti obtine abilitarea, aceasta nu acopera si partea de SU. Pentru asa ceva aveti nevoie de abilitare/ autorizare de la IGSU.
Cursul a fost organizat de catre Universitatea din Petrosani, facultatea de Mine, deocamdata avem o Adeverinta, dar da, cursul este acreditat de catre Minister.
Ati profesat cel putin 5 ani in domeniul SSM-Protectia muncii?
Daca da... intrebati la ITM daca acel curs este "ok" si apoi strangeti actele pentru a obtine aceasta "abilitare"..

Bafta!
Solicitati totusi diploma. In general, Institutul de mine din Petrosani organizeaza cursuri postuniversitare acreditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! diploma de master ssm echivaleaza cursul de evaluator ... Stadion Maria Luiza Stadion Maria Luiza Buna ziua! Diploma de master SSM echivaleaza cursul de evaluator de risc? Multumesc. (vezi toată discuția)
Pfa tutunarudenisa tutunarudenisa Buna ziua. Avand functia de inspector SSM, la societatea care lucrez, pot sa devin PFA, atata timp cat vechimea in munca nu-mi permite sa fiu si evaluator de ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa firma de protecta muncii ssm CristinaBaltaretu CristinaBaltaretu Buna. As vrea sa fac un curs de Protectia Muncii (SSM) si apoi sa imi deschid PFA in acest domeniu. As vrea sa va intreb daca este posibil in Romania sa fii ... (vezi toată discuția)