avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozite: profit si dividende societate comerciala ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozite: profit si dividende societate comerciala (SRL)

Cum se impoziteaza profitul obtinut de societatea comerciala (SRL) si dividentele asociatilor?
Cel mai recent răspuns: GEORGE RUBENS , utilizator 21:10, 16 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca mai e valabila intrebarea dumneavoastra:
1. firma va fi un srl microintreprindere, deci va plati impozitul pe venitul microintreprinderii trimestrial de 1% daca va avea de la inceput minim un salariat cu contract munca sau 3% daca nu va avea niciun salariat
2. venitul sub forma de dividende cuvenit asociatilor se va impozita cu 5% platit la stat de catre firma odata cu plata drepturilor catre titulari.
Merci mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa investest la bvb prin srl tkdtudor tkdtudor Buna ziua Doresc sa investest la BVB prin SRL si am cateva intrebari 1.in momentul in care fac transferul de bani din firma pe platforma de tranzactionare se ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale derulare activitate prin srl sau microintreprindere ralvintila ralvintila Buna ziua, as vrea sa infiintez o societate (SRL sau microintreprindere) cu asociat unic, avand ca obiect de activitate consultanta imobiliara. Ma puteti ... (vezi toată discuția)
Pfa si angajat la un srl Crista11 Crista11 Buna ziua! Sunt angajata la un SRL cu norma intreaga si perioada nedeterminata. Vreau sa-mi deschid o firma de prestari servicii, dar sa raman angajata in ... (vezi toată discuția)