avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Doresc sa investest la BVB prin SRL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Doresc sa investest la BVB prin SRL

Buna ziua
Doresc sa investest la BVB prin SRL si am cateva intrebari
1.in momentul in care fac transferul de bani din firma pe platforma de tranzactionare se percepe ca 8% dividente sau nu
2.in momentul in care inregistrez profit ce taxe trebuie sa platesc?
Ultima modificare: Vineri, 14 Iulie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:52, 14 Iulie 2023
1. Impozitul pe dividende de 8% se retine de către firme din România la care aveți un număr de acțiuni pe persoana juridica (SRL) înainte de a vi se plăti dividendele cuvenite la data plății.
Dacă vreți sa alimentați contul de la broker cu bani din banii firmei (SRL) și apoi cu acești bani sa cumpărați actiuni, nu se plătește impozit.
Adică nu va gândiți sa faceti o corelație ca acești bani ar fi din profitul firmei.
2. Venitul net din dividende cât și venitul sub forma de castig din vanzare (tranzacționarea actiunilor deținute pe persoana jutidica) realizat intr-un an, se includ în totalul veniturilor înregistrate de acea firma (SRL) in anul respectiv și se impozitează potrivit modului de impozitare al aceste firme, adică impozit pe microintreprindere sau impozit pe profit.
Ultima modificare: Vineri, 14 Iulie 2023
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare readymade readymade As dori sa stiu daca profitul realizat in romania unei societati straine (sucursala, filiala etc) este impozitat in romania sau in tara unde este inregistrata. ... (vezi toată discuția)
Care sunt diferentele intre pf si pj la investitiile pe pietele de capital ? Andrei Bledea Andrei Bledea Buna ziua. As dori sa va intreb care este diferenta pe parte investitionala, vorbim punctual de BVB, intre a investi ca persoana fizica sau ca persoana ... (vezi toată discuția)
Impozite: profit si dividende societate comerciala (srl) GEORGE RUBENS GEORGE RUBENS Cum se impoziteaza profitul obtinut de societatea comerciala (SRL) si dividentele asociatilor? (vezi toată discuția)