avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi...

Doresc o lamurire in legatura cu urmatoarea problema...
Acum 14 ani parintii sotului meu au divortat si au impartit apartamentul cumparat in timpul casatoriei, ambii copii minori ramanand in grija tatalui.Dupa partaj mama sotului meu a pus partea ei (1/2 din apart) pe numele sotului prin contract de vanzare cumparare ( practic sotul meu detine 1/2 din ap).Acum 12 ani tatal sotului meu s-a recasatorit ( doamna avand 1 copil minor din alta casatorie) si s-au mutat in apart. mentionat.
In cazul unui divort sau a decesului tatalui sotului meu ce drepturi ii revin actualei sotii?Dar copilului acesteia ( nu este infiat )?


Va multumesc anticipat

Sarbatori fericite!!!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2009
sweet1981, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:40, 23 Decembrie 2009
Fiul actualei sotii, nefiind infiat de socrul dvs. nu are nici un drept.
In caz de divort, nici actuala sotie nu are nici un drept asupra aprtamentului - cota parte pe care o are tatal sotului din acel apartament este bun propriu.
In caz de deces al socrului, sotia va veni la mostenire impreuna cu sotul dvs. si cu fratele/sora acestuia, avand dreptul la 1/4 din cota pe care o are socrul din acel apartament, adica 1/8 din intregul apartament, restul de 3/8 revenindu-i sotului dvs. si fratelui/surorii sale, in cote egale.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2009
ContSters117625, utilizator
Sunt de acord cu colegul, cu o mentiune: ce a spus d-lui este valabil in conditiile in care socrul nu lasa testament sau nu face in timpul vietii acte de instrainare.

Daca face testament, sunt mai multe probleme legate de rezerva etc., caz in care sotul dvs si sora lui pot/nu pot ataca testamentul.

Daca socrul dvs. se gandeste sa faca vreun act ( vanzare-cump. etc.) sotul dvs ramane cu jumatatea primita de la mama, si soacra "vitrega"/copilul ei etc. cu ce le vinde/doneaza socrul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este de facut după decesul tatălui Petrisi Petrisi Bună ziua vă rog să-mi spuneți și mie dacă după decesul tatălui meu,fiind copil înfiat cu toate drepturile,ce drepturi mi se cuvin.tatăl meu ma ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei Viorel Namesnic Viorel Namesnic Buna, am asa o situatie si poate ma puteti ajuta. Sunt singurul copil la parinti, care au divortat cand aveam eu 2 ani,acum am 24. Intre timp, tatal meu s-a ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)